În 2020 continuăm să învăţăm!

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Am păşit într-un nou an, avem o mulţime planuri, speranţe, proiecte şi bateriile încărcate pentru a le duce la bun sfârşit. Echipa Trust Team Galaţi a pus bazele unui proiect inedit şi util: creşterea responsabilizării părinţilor în legătură cu îngrijirea copiilor.

  Învăţând din experienţe proprii, Irina şi Nicoleta au încercat să traseze noi direcţii de dezvoltare a unei afaceri care să vină în întâmpinarea părinţilor ocupaţi, care nu au la îndemână un bunic disponibil dar şi a unor doamne sau domni care doresc să îşi folosească experienţa acumulată în ani de educaţie pentru un job interesant, acela de bonă. În 2019, proiectul a prins aripi, mai ales că doamnele de la Trust Team Galaţi şi-au propus să schimbe mentalităţi şi de o parte şi de alta.

  Cursuri diverse pentru toți părinții și toate bonele

  Asta înseamnă că s-au străduit să facă din meseria de bonă una căutată şi respectată, iar din părinte un partener de dialog şcolit, pregătit să ducă mai departe misiunea bonei. Au fost, pe de o parte, cursuri pentru potenţialii angajaţi, cu psihologul Nicoleta Andrei, unde doamnele au învăţat să comunice, să recunoască abilităţile şi comportamentul copiilor în funcţie de vârstă, să aplice reguli şi să …se joace. Vor mai fi, pentru viitoarele bone, cursuri de prim ajutor, de puericultură, întâlniri cu educatori şi psihologi, pentru că e foarte important ca cel care tine locul părintelui sau bunicilor să cunoască reguli de parenting şi elemente din psihologia copilului.

  La rândul lor, părinţii au încercat şi vor continua şi în 2020 să se cunoască în primul rând pe ei şi apoi să aplice tehnici utile în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

  E un proces care nu se va opri.

  ”Vom continua învăţarea, atât pentru bone cât şi pentru părinţi. Mai ales acum, creşterea unui copil de succes se face pe baza unor cunoştinţe solide şi cu respectarea unor reguli clare de parenting. A fi părinte e o binecuvântare, dar şi o mare responsabilitate, iar noi venim în întâmpinarea celor ocupaţi cu personal calificat şi bine pregătit. Nu trebuie şi nu avem cum să preluăm tiparele generaţiilor trecute, iar modelele sunt foarte importante”, spune Irina. Cursurile vor fi reluate cât de curând, aşa că vă aşteptăm să vă înscrieţi pe pagina Trust Team Galaţi.

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0