Breaking news:

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Iuliana Balind. Sau cum să combini profesia cu un hobby pentru o afacere de succes  

Cum e să alegi între rațiune și simțire? Între formulele chimice și umbrele efemere care schimbă fizionomii? Cum e să te pregătești pentru o meserie și să ajungi să faci ce îți dictează inima, ce îți cere talentul? E frumos! Dar și mai frumos este atunci când cele două se combină. Când cunoștințele teoretice dobândite în anii de facultate te ajută să îți crești pasiunea și să o duci la rang de artă. Este cazul Iulianei Balind, din Ploiești, care a reușit, în numai doi ani, să creeze un imperiu al culorilor și pigmenților folosiți în machiaj: various cosmetics. Make-up artiști din toată lumea o cunosc astăzi pe Iuliana, sunt familiarizați cu brandul românesc și îi folosesc produsele profesionale pentru sprâncene, face & body painting și pigmenții pentru ochi și unghii.

Să aflăm povestea Iulianei, a chimistului neobosit care nu se mulțumește cu puțin și care a crezut în pasiunea sa! A absolvit Facultatea de Inginerie Chimică din cadrul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, promoția 2012. Doi ani mai târziu, a terminat și cursurile de masterat. S-a angajat în domeniul mult visat, pe un post de inginer chimist. A învățat lucruri interesante și utile, a văzut locuri pe care nu și le-a imaginat, și-a împlinit visuri pe care mulți colegi de-ai ei nu le-au avut: cel mai mare a fost să ajungă pe o platformă petrolieră, în mijlocul Marii Negre. A muncit și a reușit!

Debutul în industria de beauty

Însă, în timpul facultății, aceeași Iuliana și-a descoperit pasiunea pentru stilizat sprâncene, având o mulțime de colege care o lăsau să “își facă de cap” cu trăsăturile lor. Acesta a fost, de altfel, debutul ei în industria de beauty, un domeniu aparent fără legătură cu meseria aleasă, dar care o va ajuta să-și găsească menirea. De mică a avut înclinație către grafic, precizie și simetrie, plus o anumită viziune în spațiu, moștenită, zice Iuliana, de la tatăl ei. Pasiunea pentru sprâncene perfecte a continuat și în primii ani ca angajată. Iuliana a avut, practic, un job full time și un hobby, fără să știe că la un moment dat acestea se vor contopi într-o mare afacere pe cont propriu, ce îi va aduce recunoaștere internațională.

După primul curs de machiaj a înțeles că îi plac culorile și că vrea să știe mai mult despre cum se obțin și cum se combină. A făcut multe cursuri Masterclass, a machiat gratis prietene și cliente, pentru a-și perfecta tehnicile, a fost autodidactă și astfel a ajuns, în scurt timp, să predea la rândul ei tehnici de make-up, într-un stil caracteristic care este  deja marcă înregistrată: machiajul alungit și foarte colorat al ochilor! Însă partea frumoasă abia acum vine:

“Pentru că îmi plăceau culorile, mai ales cele care strălucesc în întuneric, pentru că iubesc tot ce e glitter, dar mai ales pentru că nu găseam pe piață mai nimic care să îmi fie util în materie de farduri, m-am gândit să creez propria mea linie de pigmenți cosmetici. Așa a apărut, în 2019, gama VP – “Various Pigments”.

Formulele chimice îmi aparțin, am adus pe piață culori noi, cu texturi unice, care se combină și se aplica cu ușurință. Sunt încântată când primesc feedback pozitiv de la make-up artiști din toată lumea. În plus, produsele mele sunt safe, sunt testate clinic, dermatologic și oftalmologic, animal friendly, sunt produse profesionale de top”, explică Iuliana Balind.

Cum a luat naștere “various cosmetics”

Brandul a crescut în timp, iar acum Iuliana este printre liderii de pe piața de pigmenți cosmetici din România. “Sunt mândră de tot ce am realizat prin propriile puteri și n-am să uit cât am muncit în paralel cu un job full time și cum m-am ocupat de brand, de mine, de cursante, de cliente, de promovare etc. Nu a fost ușor, mai ales că lucrurile au crescut în pandemie, când lumea era la pământ. Mi-a fost o lecție importantă această perioadă dificilă, care mi-a demonstrat ca dacă îmi propun, pot orice: am riscat, mi-am investit toți banii strânși și așa a luat naștere “various cosmetics” care a devenit marcă înregistrată și VP Brows by Iuliana Balind, o întreaga linie de produse profesionale pentru stilizarea și îngrijirea sprâncenelor”, a explicat Iuliana Balind, care, între timp, a renunțat la job-ul de chimist și se ocupă doar de afacere.

Iuliana este în prezent Make up & brow trainer, are propriul studio în Ploiești, cu mii de cliente care îi trec pragul și îi folosesc produsele, se mândrește cu apariții în reviste naționale și internaționale.  “Sunt un om norocos, dar am muncit enorm pentru tot ce am, am urmat cursuri de fotografie, videografie, marketing, mi-am sacrificat familia și oamenii dragi, timpul și prietenii. Vreau să fiu un exemplu pentru oricine spune <<nu pot>> sau crede că este imposibil să îți urmezi visul! Dacă pui suflet în tot ceea ce faci, e imposibil să nu reușești! Îi mulțumesc mamei mele eroine pentru ceea ce am realizat, tatălui meu, care mi-a fost înger si mi-a călăuzit pașii de sus și bunicii mele care și-a pus semnificativ amprenta pe OMUL care sunt astăzi”, spune din toată inima, Iuliana Balind.

Produsele Iulianei de top sunt de admirat și de comandat la https://www.variouscosmetics.com/, pe pagina de facebook și Instagram @variouspigments.

Foto principală: Alexandra Zorca

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.9 / 5. voturi: 10

ai citit?

Experimentează crioterapia cu Criocamera Geoway G900

Nu o singură dată am auzit că o minte...

Arome de iarnă – Noutăţile sezonului rece vin de la Brăila Mall

Știi cum fiecare amintire și experiență poartă cu sine...

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...