Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Laboratorul PROTEST DIAGNOSTIC a deschis în Galati un centru de testare COVID-19 – Real Time PCR

Gălățenii care și-au programat concedii în alte țări sau care trebuie să meargă la muncă în străinătate precum si toti cetățenii care doresc sa se testeze, au acum la dispoziție un nou centru de testare Real Time – PCR pentru detectarea infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre centrul deschis de laboratorul PROTEST DIAGNOSTIC și situat pe strada Brăilei numărul 15, la parterul blocului R1, în zona CEC – Potcoava de Aur.

În contextul actualei pandemii de COVID-19, mai multe țări europene, printre care Grecia, Austria și Germania, au condiționat accesul pe cale terestră al cetățenilor români pe teritoriul lor de prezentarea unui certificat din care să reiasă faptul că persoana în cauză nu este infectată cu noul coronavirus.

Condiția este ca testarea pentru COVID-19 să fi fost făcută cu cel mult 72 de ore înainte de verificarea acestui certificat medical. La centrul PROTEST DIAGNOSTIC Galați, rezultatele sunt disponibile în timp util și, la cerere, traduse în limba engleză, o altă condiție impusă de autoritățile străine.

Concret, rezultatul este eliberat în termen de 24 de ore sau de cel mult 36 de ore. Prețul testului este de 370 de lei, iar traducerea în limba engleză presupune un cost suplimentar. Programul de recoltare la centrul PROTEST DIAGNOSTIC Galați este de luni până vineri, între orele 10,00 și 14,00. Pentru informații suplimentare, laboratorul vă pune la dispoziție și un număr de telefon: 0728 273 114.

În ce constă testul

În vederea testării pentru COVID-19, pacientului i se recoltează exudat nazal și exudat faringian, în recoltoare special. Înainte de testare, nu mâncați și nu beți lichide pentru cel puțin trei sau patru ore. Este permis doar să beți apă, până la 30 de minute înainte de efectuarea testului. În ziua testării, nu utilizați decongestionante nazale. Nu în ultimul rând, este important să nu fumați cu minimum o oră înainte de recoltare.

Cum se transmite SARC-CoV-2

Noul coronavirus SARS-CoV-2 se transmite de la om la om în principal prin secreții respiratorii și prin contactul mâinilor cu ochii, gura sau nasul, după atingerea unei suprafețe infectate. De la momentul infectării până la apariția primelor semne și simptome (perioada de incubație a bolii) trec, în medie, 5-6 zile, cu variații între 1 și 14 zile. Infecția poate fi transmisă atât de persoane care au semne de boală, cât și de persoane care nu prezintă simptome.

Deoarece simptomele pe care le determină cel mai frecvent (febră, tuse, dificultăți în respirație) sunt asemănătoare cu ale altor boli (viroze respiratorii, gripă, alergii), sunt necesare teste de laborator prin care să se stabilească dacă infecția COVID-19 este prezentă sau nu.

De asemenea, prin testare este posibilă evidențierea persoanelor asimptomatice care au infecția și care astfel o pot răspândi.

Ai grijă, în continuare, de sănătatea ta și a celor dragi și asigură-te că ești bine! Noi suntem aici pentru tine.

Laboratorul Protest Diagnostic
Zona CEC Potcoava, str. Brăilei, nr. 15, bloc R1.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...