Menopauza şi postmenopauza

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  După un an fără menstruaţie, femeia atinge menopauza şi trece în postmenopauză. După un an sau doi de postmenopauză, nivelul de estrogen se echilibrează la un nivel scăzut. Deoarece estrogenul joacă un rol important şi în alte funcţii ale organismului, nivelul scăzut are efecte ce includ pierderea mineralelor din ţesutul osos şi subţierea şi uscarea pielii, atrofierea vaginului şi a tractului urinar, demineralizarea, modificări ale dinţilor şi gingiilor – producţia scăzută de estrogen afectează ţesuturile de legătură ceea ce creşte riscul de pierdere a dinţilor şi de afecţiuni gingivale. Simptomatologia caracteristică menopauzei este cauzată de modificarea sau scăderea nivelului hormonal şi persistă încă unu sau doi ani după menopauză.

  Unele femei prezintă simptome pentru încă cinci sau mai mulţi ani iar acestea pot fi:

  • bufeuri (senzaţie de căldură subită şi trecătoare resimţită pe faţă, gât, torace, însoţită de transpiraţii şi frisoane)
  • tulburări de somn (insomnie)
  • tulburări emoţionale, schimbări ale dispoziţiei sau iritabilitate
  • modificări ale vieţii sexuale, a interesului sau a răspunsului sexual
  • probleme de concentrare sau de memorie legate de tulburarile de somn şi de modificarile hormonale
  • migrene (dureri de cap)
  • tahicardie (palpitaţii)
  • prurit generalizat (mâncărimi).

  Menopauza se poate instala artificial şi prematur prin scoaterea chirurgicală a ovarelor sau prin chemoterapie sau radioterapie în zona abdominală şi pelvină. Menopauza instalată artificial post-chirurgical, prin chemoterapie sau radioterapie se poate asocia cu depresie, anxietate, tulburări de somn sau iritabilitate.

   Natur House vine în ajutorul tău cu soluţii

  • Un stil de viaţă sănătos va ajuta la reducerea simptomatologiei menopauzei. Asta înseamnă: o alimentaţie echilibrată, fără stress, mişcare regulată, evitarea fumatului, a cofeinei şi a abuzului de alcool.
  • Terapia hormonală cu doze scăzute sau cu contraceptive orale în doze mici poate fi o opţiune în cazul în care femeia mai prezintă cicluri şi are mai multe simptome sau mai accentuate. Contraceptivele orale nu se folosesc după instalarea menopauzei, deoarece conţin cantităţi de hormoni mai mari decât necesarul femeilor.
  • Exerciţiile de respiraţie meditativă şi suplimente ca black cohosh sau Cimicifuga racemosa (ierburi din America de Nord – coada şoricelului) sau soia pot ajuta la ameliorarea simptomatologiei.

  Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tari. Centrul oferă celor interesați consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îi va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.Toate consultaţiile sunt gratuite.

  Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

   

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img
  Articolul precedent6 zile cu 6 filme de Oscar
  Articolul următorRevista Urbania nr.22