Breaking news:

Maia Bijou spune DA! bijuteriilor alese…

Verighetele sunt considerate simbol al iubirii și al angajamentului...

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Nutriționistul Raluca Lăcătuși: Cum să ai un stil de viață sănătos – de la dorință la practică

Alimentație corectă, mișcare, stil de viață sănătos… Toate aceste concepte sunt bine-cunoscute de mulți dintre noi.

Si, trebuie să recunoaștem, nu e ușor să ajungi la rezultul scontat. E chiar drumul parcurs inițial și de Raluca Lăcătuși – Tehnician Nutriționist, Antrenor Fitness–Aerobic și Personal Trainer, venită din postura unei persoane sportive care, după ce a renunțat la mișcare, a pus kilograme pentru că nu a acordat atenția cuvenită alimentației.

„Subiectul meu preferat este controlul greutății, dar și cum să trăim sănătos, cu mese echilibrate și fără să ne chinuim corpul, iar slăbirea să vină ca bonus. De aici a plecat pasiunea mea și, de peste 9 ani, studiez și particip la cursuri naționale și internaționale de nutriție (unele cu medici laureați cu Premiul Nobel!) pentru a-i ajuta pe oameni”, ne spune Raluca Lăcătuși.

Alimentație vs. Nutriție

Din practica sa, a observat că e o confuzie între cele două concepte. Alimentația e tot ce putem găsim în comerț, iar nutriția este ceea ce corpul are nevoie pentru a face față activităților zilnice și stresului.

Astfel, celulele noastre nu au nevoie de fast-food, de sucurile carbogazoase, dar, fiind bombardați de “tentații” calorice și reclame la alimente colorate, procesate și pline de arome artificiale, cădem ușor în plasa plăcerii de moment, cu prețul kilogramelor în plus.

Soluția: o schimbare ghidată

Soluția este clar o schimbare, inițial una ușoară, adaptată activităților zilnice și pe care ulterior să o putem menține toată viața și implementa în familia noastră, prin gătit sănătos, mișcare, hidratare optimă.

Din păcate nu există dieta-minune, iar adoptarea unui nou stil de viață e o provocare, pe care puțini o putem îmbrățișa singuri. De aceea, e binevenit ajutorul unui antrenor de stil de viață care să ne spijine în călătoria aceasta și să ne învețe lucrurile de bază, pentru a face diferența pe termen lung.

80% nutriție, 20% mișcare

Conceputul propus de Raluca Lăcătuși este 80% nutriție și 20% mișcare. Ultima ne dă tonus și o energie aparte, dar dacă nu ne alimentăm corespunzător toate sacrificiile sunt în zadar. Mai mult, viața noastră este diferită, iar dietele de pe internet sunt standard și trebuie adaptate pentru nevoile noastre diferite.

Pe Raluca Lăcătuși – Tehnician Nutriționist, Antrenor Fitness – Aerobic, Personal Trainer, o puteți contacta pentru sfaturi și ghidaj specializat, la 0767.944.246, pe lacatusi.raluca@gmail.com sau Facebook: Raluca Lăcătuși și Instagram: Ralu_fit 24.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...