Nutriționistul Raluca Lăcătuși: Cum să ai un stil de viață sănătos – de la dorință la practică

  ai citit...?

  Excursii pe Dunăre și petreceri private pe ambarcațiunile „Barba Yani”

  „Barba Yani” Experiențe noi pe luciul apei, distracție alături de...

  Alege un decor plin de farmec la noul restaurant Beluga Events

  Evenimentul perfect la care visezi merită un decor pe...

  Magazinul 4F te așteaptă din 29 iulie la Brăila Mall

  4F îți oferă echipament sportiv de performanță și îmbrăcăminte...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Alimentație corectă, mișcare, stil de viață sănătos… Toate aceste concepte sunt bine-cunoscute de mulți dintre noi.

  Si, trebuie să recunoaștem, nu e ușor să ajungi la rezultul scontat. E chiar drumul parcurs inițial și de Raluca Lăcătuși – Tehnician Nutriționist, Antrenor Fitness–Aerobic și Personal Trainer, venită din postura unei persoane sportive care, după ce a renunțat la mișcare, a pus kilograme pentru că nu a acordat atenția cuvenită alimentației.

  „Subiectul meu preferat este controlul greutății, dar și cum să trăim sănătos, cu mese echilibrate și fără să ne chinuim corpul, iar slăbirea să vină ca bonus. De aici a plecat pasiunea mea și, de peste 9 ani, studiez și particip la cursuri naționale și internaționale de nutriție (unele cu medici laureați cu Premiul Nobel!) pentru a-i ajuta pe oameni”, ne spune Raluca Lăcătuși.

  Alimentație vs. Nutriție

  Din practica sa, a observat că e o confuzie între cele două concepte. Alimentația e tot ce putem găsim în comerț, iar nutriția este ceea ce corpul are nevoie pentru a face față activităților zilnice și stresului.

  Astfel, celulele noastre nu au nevoie de fast-food, de sucurile carbogazoase, dar, fiind bombardați de “tentații” calorice și reclame la alimente colorate, procesate și pline de arome artificiale, cădem ușor în plasa plăcerii de moment, cu prețul kilogramelor în plus.

  Soluția: o schimbare ghidată

  Soluția este clar o schimbare, inițial una ușoară, adaptată activităților zilnice și pe care ulterior să o putem menține toată viața și implementa în familia noastră, prin gătit sănătos, mișcare, hidratare optimă.

  Din păcate nu există dieta-minune, iar adoptarea unui nou stil de viață e o provocare, pe care puțini o putem îmbrățișa singuri. De aceea, e binevenit ajutorul unui antrenor de stil de viață care să ne spijine în călătoria aceasta și să ne învețe lucrurile de bază, pentru a face diferența pe termen lung.

  80% nutriție, 20% mișcare

  Conceputul propus de Raluca Lăcătuși este 80% nutriție și 20% mișcare. Ultima ne dă tonus și o energie aparte, dar dacă nu ne alimentăm corespunzător toate sacrificiile sunt în zadar. Mai mult, viața noastră este diferită, iar dietele de pe internet sunt standard și trebuie adaptate pentru nevoile noastre diferite.

  Pe Raluca Lăcătuși – Tehnician Nutriționist, Antrenor Fitness – Aerobic, Personal Trainer, o puteți contacta pentru sfaturi și ghidaj specializat, la 0767.944.246, pe lacatusi.raluca@gmail.com sau Facebook: Raluca Lăcătuși și Instagram: Ralu_fit 24.

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0