Breaking news:

O toamnă liniștită cu accente personale – despre modă cu fashion analyst-ul Alin Gălățescu (P)

Pentru că revistele de specialitate au trasat deja principalele tendințe, l-am rugat pe fashion analyst-ul Alin Gălățescu să creioneze moda toamnei, așa cum se vede din culisele festivalurilor și evenimentelor de fashion. “Va fi o toamnă liniștită, britanică. Se menține un element din toamna trecută, tweed-ul, se poartă din nou matlasajul, hainele de inspirație militară, pielea, blana cu fir lung, cojoacele, tricotajele. Revine moda anilor ‘60-’70-’80. Pentru decorațiuni, designerii se orientează către marcaje de tip blazon (marine elements sau insigne rotunde, trese militare sau alte elemente care asigură originalitatea)”, spune Alin Gălățescu. Dacă vreți să fiți în trend, trebuie să știți că se poartă pălăriile cu boruri lungi sau șepcile militare – acestea fiind un accesoriu indispensabil, de zi sau de noapte. Sunt preferate elementele arty – aplicații, imprimeuri, orice combinație care trimite către un act artistic. În plus, în centrul atenției sunt, din nou, curelele!

“Revin puloverele lungi, de inspirație anii ’70, fie colorate, fie din blană. Revin fustele, vestele sau rochiile cu inserții de piele. Toamna aceasta se reinventează bleumarinul. E o interpretare urbană a culorii, așa cum a făcut-o Dior în colecția sa, Fall 2017, se merge pe un bleumarin închis, cu înclinații spre uniforma marină. Costumele sunt de inspirație masculină, combinate cu elemente senzuale: pantaloni scurți cu pardesiu lung, bustiere cu fuste lungi,” explică Alin Gălățescu.

În ceea ce privește culorile, revine roșul, negrul total, griul, jocurile alb-negru și bejul, în combinație cu griul, ca în anii ‘80. Trench coat-ul este un element de bază din ținutele acestei toamne, în combinație perfectă cu cizme peste genunchi și ghete înalte. “Tocurile sunt întotdeauna binevenite, ele sunt cele care dau ținută, alură și dinamică unei siluete feminine. Lipsa tocului diminuează farmecul personal,” crede Alin.

Toamna 2017 înlătură hotarele între stiluri: se poartă elemente neoromantice, cu accente boho-rock sau boho-gothic, revin volanele, chiar cele asimetrice, revin anii ‘80, cu abundența de materiale și combinațiile lor inedite – blană, piele, tweed, tricotaje sau stofă, plus dantelă. E un joc de elegant cu urban, din care au de câștigat cei care fac combinații inteligente.

“Femeia toamnei este cea care reușește să jongleze interesant cu aceste tendințe, punându-și în valoare inteligența și șarmul.

Stilul personal rezultă din tratarea în cheie proprie a regulilor sugerate de designeri. Le rog pe doamnele și domnișoarele pasionate de fashion să selecteze doar combinațiile potrivite cu jobul, personalitatea și evenimentul de care ținuta trebuie să țină cont. Moda înseamnă și decupajele ultrapersonale pe care le punem în ținutele noastre”, mai spune Alin Gălățescu.

Tot el crede că, mai ales acum, în această civilizație a imaginii în care trăim, e foarte important să fim în pas cu moda. “Este zona cu cel mai mare impact: toate din jurul nostru s-au antrenat să scaneze și să proceseze imaginea. E mult mai greu să repari o informație transmisă greșit. Așa că încercați să alegeți bine și să vă creionați un stil personal. Tuturor, o toamnă frumoasă!”

Foto: Facebook (arhiva personală)

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...