Parc de aventură, în Pădurea Gârboavele

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Grație unei finanțări europene nerambursabile, gălățenii vor avea parc de aventură, pe o suprafață de aproape 8,5 hectare.

  Contractul de finanțare pentru Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele a fost semnat electronic de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

  Potrivit acestuia, ”în Pădurea Gârboavele va fi creată una dintre cele mai frumoase și mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci. Va fi ceva asemănător cu Parcul de Aventură din Brașov”.

  De asemenea, în cadrul acestui proiect, va fi realizat și un plan de dezvoltare a turismului activ la nivel transfrontalier, inclusiv cursuri de antreprenoriat turistic.

  Valoarea proiectului este de 435.000 de euro, din care 364.320 de euro reprezintă fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

  Finanțarea pentru Parcul de Aventură a fost câștigată în cadrul unui proiect transfrontalier, realizat în colaborare cu județul Constanța, orașul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) și localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img