Este știut faptul că cea mai la îndemână metodă pentru un păr neted este placa pentru întins părul. Există avantajul unui păr întins perfect, însă, și dezavantajul deteriorării acestuia din cauza căldurii pe baza căreia funcționează placa.
Specialiștii ne asigură că totul stă în felul în care ne uscăm părul. Pornind de la acest lucru, vă prezentăm câteva metode de a vă face părul să stea drept, neted și perfect întins fără a folosi căldura:
1. Este foarte important să folosiți șamponul și balsamul potrivit pentru tipul vostru de păr. După frecvența cu care trebuie spălat și după aspect vă veți da seama ce tip de păr aveți. Dacă nu reușiți, întrebați un stilist atunci când mergeți la un salon de coafură.
Când alegeți balsamul, fiți atente la indicațiile de pe ambalaj: unele balsamuri sunt pentru volum, altele pentru păr vopsit sau pentru păr ondulat. Alegeți un balsam cu efect de păr moale, mătăsos. Cu ajutorul acestuia părul va fi mai moale și nu va mai sta rebel.
2. Folosește un prosop care absoarbe foarte bine. Imediat după ce te-ai spălat pe cap, usucă-ți părul cu un prosop care absoarbe foarte bine. Nu îți freca părul cu prosopul pentru că acest fel de mișcări provoacă electrizarea părului. Tamponează ușor părul pe toată lungimea sa și încearcă să îl întinzi cu ajutorul prosopului.
3. După ce l-ai uscat, perie-l cu o perie sau cu un piaptăn cu dinți rari. Folosește mișcări ușoare, pornind de la rădăcină spre vârfuri. Când ajungi la vârfuri netezește părul cu mâna, chiar poți să îl prinzi între palme întocmai cum procedezi cu placa. Modul în care părul arată după uscare ține exact de modul în care îl pieptănăm și îl uscăm. Părul va sta exact în direcția dorită.
4. Folosește uscătorul de păr setat pe aer rece. Dacă părul nu este suficient de uscat după ce ai aplicat metodele de la punctele 2 și 3, folosește și uscătorul de păr, dar setat pe rece. Aerul cald dăunează părului, îl electrizează și îi dă acel aspect de păr uscat.
Așadar, cu puțină atenție și perseverență vei obține un păr întins fără a folosi căldura.