Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Premiera „Moon Hotel Kabul” în România – Care este prețul pentru adevăr și dragoste?

București, 23 noiembrie 2018 — Regizoarea Anca Damian și Aparte Film prezintă cea mai nouă producție cinematografică a regizoarei, „Moon Hotel Kabul”, o coproducție România-Franța. Filmul i-a adus Ancăi Damian premiul pentru cel mai bun regizor la ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia (Warsaw International Film Festival WFF), un eveniment de film de clasă A. Lungmetrajul „Moon Hotel Kabul” a avut premiera internațională în cadrul festivalui în luna octombrie.

Premiera din România are loc la Cinema Pro Vineri, 23 noiembrie, ora 19:30 în prezența echipei și a invitaților și este precedată de o vizionare de presă programată joi, 22 noiembrie, ora 10:30 la Uniunea Cineaștilor din Romania (Galeriile UCIN), strada Mendeleev nr. 28-30. Filmul intră în cinematografele din România începând cu 30 noiembrie, în București și în alte orașe. Anca Damian și invitații ei din distribuția filmului vor participa la câteva vizionări speciale unde vor intra în dialog cu publicul; evenimentele vor fi anunțate pe pagina de web și de Facebook a Aparte Film.

Pe 28 noiembrie 2018 filmul are premiera americană la Brooklyn Academy of Music (BAM film) în cadrul ediției cu numărul 13 a festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York, în cadrul secțiunii intitulate Women Directors / Femei regizor.

Anca Damian declară:„Am început să gândesc filmul când făceam documentarea pentru Crulic și pentru Muntele magic. Începuse să mă obsedeze relația pe care o au cu adevărul jurnaliști de investigație de mare calibru: adevărul nu contează, noi putem să-l fabricăm, noi suntem Dumnezeul adevărului.” Ea adaugă: „Am gândit un subiect care să implice un jurnalist de investigație și o relație întâmplătoare care să-l răscolească și să-l întoarcă pe dos. Nu voi face niciodată un film care să nu vrea să facă lumea mai bună și să transmită acest mesaj: lumea asta trebuie să fie un loc care să poată fi locuit cu plăcere.”

Filmul „Moon Hotel Kabul” ridică întrebări despre adevăr, dragoste și prețul pe care decidem să-l plătim pentru ele. Ivan Semciuc este jurnalist de investigație. Cinic, el combină abil adevărul și ficțiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când i se întâmplă ceva care-i afectează viața: la sfârșitul unei misiuni în Kabul, are o partidă de sex fără obligații cu Ioana, traducătoarea. Evenimentul este aparent lipsit de sens, dar a doua zi, înapoi la București, Ivan află că Ioana a murit, găsită cu venele tăiate. Rutina de nezdruncinat a veții sale personale intră într-o revoluție profundă, pe măsură ce Ioana îl bântuie moartă, mai prezentă și mai mult decât a făcut-o în timpul vieții.

Scenariul „Moon Hotel Kabul” este co-semnat de Lia Bugnar și de Anca Damian. Din distribuție fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac. Filmul este produs de Aparte Film împreună cu Cinéma Defacto, producător: Anca Damian, coproducători: Tom Dercourt, Sophie Erbs, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Eurimages, Media Creative Europe, Cinéma du Monde, Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, Institut Francais, Zdrovit Romania, Orange Romania, Motion Pictures Management, Adevarul Holding.

Despre Anca Damian

Anca Damian este cineastă, operatoare de imagine, producătoare, scenaristă și regizoare. Publicul larg o cunoaște probabil cel mai bine ca fiind autoarea filmului „Crulic, drumul spre dincolo” (2011), dar ea are un întreg palmares de de filme și premii internaționale și naționale.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...