Riscul obezității în perioada pandemiei de coronavirus

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Este clar că pandemia de COVID-19 ne-a transformat viaţa tuturor într-o dificilă izolare. Pentru a învinge teama de această boală, și evident de necunoscut, multe persoane caută să se refugieze în alimente pline de carbohidrați, prăjeli, fast-food-uri și multe alte alimente pline de calorii.

  Însă, pericolul cel mare abia acum apare, fiindcă toate acestea pot duce la o îngrășare rapidă și chiar și la obezitate.

  Experții spun că în general, la obezi, riscul de infectare cu coronavirus este mai mare și astfel aceștia au mai multe șanse să aibă simptome mai severe.

  Despre obezitate vorbim atunci când indicele de masă corporală (IMC) este mai mare de 30, iar dacă este mai mare de 25, esti supraponderal. Persoanele cu obezitate morbidă, pe de altă parte, au un IMC mai mare de 40 și astfel au un risc foarte crescut.

  Bine de reținut: experții subliniază că chiar și tinerii (inclusiv cei sub vârsta de 50 de ani) pot dezvolta simptome severe dacă sunt obezi sau supraponderali. Gesturile de barieră sunt mai relevante ca niciodată.
  Mai mult decât atât, medicamentele antivirale şi vaccinurile au o eficienţă mult mai redusă în cazul obezilor.

  Obezitatea creşte perioada de spitalizare în terapie intensivă

  Trebuie precizat faptul că obezitatea creşte atât perioada de spitalizare în terapie intensivă, cât şi nevoia de ventilaţie mecanică, iar cazurile de obezitate morbidă vor avea un risc de deces determinat de apariţia infecţiilor, chiar și de 2 ori mai mare decât la persoanele cu obezitate moderată.
  Așadar, având în vedere că potrivit experților, se aşteaptă ca pandemia să dureze 2 ani şi să afecteze 70-80% din întreaga populaţie a planetei, nu ne rămâne decât să sperăm că într-un timp cât mai scurt, se va descoperi un vaccin eficient împotriva acestui virus.

  Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

  Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine în această perioadă, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.
  Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări.

  Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

  Toate consultațiile sunt gratuite. Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img