Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Romina Ene: inimă de educatoare, minte de consilier

Cu o vastă experiență în educația timpurie, foarte dedicată copiilor și cu o mare curiozitate pentru lumea emoțiilor, Romina Ene este cunoscută în Galați atât pentru rolul său de profesor în învățământul preșcolar cât, mai ales, pentru cel de consilier de dezvoltare personală pentru copii, dar și pentru părinți.

Mai bine de un deceniu în slujba copiilor

Lucrul în slujba copiilor este o experiență greu de egalat. Activitatea de 12 ani la Grădinița „Step by Step” – singura din oraș cu program complet bazat pe această alternativă educațională – își arată roadele zi cu zi la cabinetul său de consiliere.

Poate și datorită faptului că „step by step” oferă cadrul în care cei mici învață și  descoperă prin mijloace proprii, Romina Ene a observat diversele tipologii de copii, problemele, nevoile emoționale și ce fel de sprijin au nevoie.

De aici și ideea deschiderii unui Cabinet de dezvoltare personală, unde toate informațiile prețioase astfel colectate vin în ajutorul micuților și al familiilor lor, prin recomandări, exemple, informații, exerciții practice, povești terapeutice, ateliere interactive.

„Ceea ce fac momentan în calitate de consilier de dezvoltare personală este ca o extensie firească a muncii mele cu copiii. Chiar sloganul muncii mele de la cabinet nu este întâmplător ales: Minte de consilier, inimă de educatoare”, ne împărtășește Romina Ene, cadru didactic licențiat în Psihologie.

Consiliere pentru copii, adolescenți, părinți

Munca sa nu se adresează doar copiilor mici, ci și adolescenților și părinților. Aceștia din urmă au și ei nevoie de ghidaj parental, sau, la rândul lor, au dificultăți și răni emoționale pe care nu știu să le gestioneze.

Pentru cei mici, activitățile sunt organizate pe grupe, în funcție de nevoile specifice pentru 5-6 ani, 7-8 ani, 8-12 ani. Adolescenții au și ei parte de o atenție specială, cu activități tip dezbatere și ateliere tematice.

Despre activitatea sa, Romina Ene declară: „Rolul meu e în primul rând unul suportiv, atât în ce privește construirea cadrului potrivit și a limitelor sănătoase ale unei relații psihologice, precum și în facilitarea explorării în demersul procesului consilierii. Explorarea se va concentra asupra identificării temelor în care apar dificultățile, asupra comportamentelor actuale care le întrețin. Totodată va ajuta la stabilirea unor scopuri personale care să aibă în vedere sentimentul de bine din prezent cu beneficii în viitor, menținând activă curiozitatea și convingerile personale în care trebuie să ne implicăm pentru a atinge ceea ce avem nevoie.”

Un lucru e cert: când problemele par să vă depășească, o puteți contacta direct pe pagina de Facebook „Romina Ene – Consilier pentru Dezvoltare Personală”, știind că vă puteți baza cu toată încrederea pe un profesor și consilier dedicat și cu experiență, gata să vă ajute să înfruntați lumea vastă a emoțiilor dumneavoastră sau a celor mici!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...