Șah mat! Ești gata pentru provocarea de lectură de la Cărturești din Brăila Mall?

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  Fie că ai fost deja cucerit de inedita protagonistă ce a făcut senzație pe Netflix sau doar ai auzit de fermecătoarea Beth Harmon, dar nu ai reușit încă să vizionezi serialul, cu siguranță vei găsi o adevărată provocare în romanul ce stă la baza celebrului ¨Gambitul Damei¨. Descoperă bestsellerul care a inspirat cea mai urmărită miniserie TV de pe Netflix.

  Walter Tevis surprinde într-o manieră absolut captivantă și inedită povestea maturizării, a nonconformismului, a geniului și a ambiției în fața dependențelor. ¨Gambitul Damei¨ este, totodată, povestea oricui s-a simțit vreodată ¨pierdut, respins sau subestimat, dar speră cu înverșunare că ceva din interiorul său i-ar putea salva cumva viața˝ (The New Yorker). Cartea ilustrează cum un talent descoperit la timp poate schimba destinul, chiar și al micuței orfane care, într-o lume a dependențelor, dorește să evadeze din realitatea apăsătoare ce o înconjoară.

  Beth Harmon este micuța de opt ani, ce își rescrie destinul cu o grație tulburătoare. Descoperind că posedă un talent impresionant la șah, un joc dominat de bărbați, ajunge, la 16 ani, în campionatul U.S. Open. Deși își modelează o nouă viață, nu reușește, însă, să își învingă instinctul de autodistrugere. De la primul joc de șah cu omul de serviciu al orfelinatului, ajunge față în față cu cel mai bun jucător al lumii, un mare maestru rus. Dacă Beth îl poate învinge sau va cădea pradă dependențelor sale, afli doar parcurgând-i tulburătoarea poveste.

  Hai și tu la Cărturești din Brăila Mall și bucură-te de lecturi fascinante!

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img