Breaking news:

Maia Bijou spune DA! bijuteriilor alese…

Verighetele sunt considerate simbol al iubirii și al angajamentului...

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Sâmbăta aceasta, invitație la „Noaptea muzeelor”

În acest weekend, începând de sâmbătă, 19 mai, instituții muzeale și culturale din Europa, își vor deschide porțile pentru toți vizitatorii dornici de a afla și a vedea lucruri culturale. Printre aceste instituții culturale, Galațiul îi întâmpină pe cei interesați cu expoziţii, spectacole sau workshopuri.

Astfel, punctele de atracție din Galați le reprezintă Complexul Muzeal de Științele Naturii, Muzeul de Artă Vizuală, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos”

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Sâmbătă, 19 mai, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi deschis între orele 18.00 – 2.00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii în acest interval. Accesul publicului se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, între orele 18,00 – 01,30, gratuitatea de vizitare aplicându-se doar la expoziţiile proprii ale muzeului şi la Muzeul Iluziilor Optice. Așadar, gălățenii vor redescoperi următoarele expoziţii: „Valori patrimoniale” şi „Minerale şi cristale. De asemenea, Acvariul din cadrul muzeului îi aşteaptă pe toţi vizitatorii cu o nouă expoziţie temporară, intitulată „Tentacule şi tentacule”. La Planetariul muzeului programul este următorul: 20,00- 1,00.

Muzeul de Artă Vizuală

Sâmbătă, 19 mai, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi publicul va avea acces liber în incinta sediului din strada Teuci nr.7 (bloc V3) în intervalul 19,00-0,30. Cu această ocazie va putea fi admirată cea mai nouă expoziţie, vernisată cu doar 24 de ore înainte: „Între timp”, de Iulia Şchiopu.

Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”

Distracția și voia bună se vor regăsi la Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”, sâmbătă, de la ora 19.00, pe esplanada din faţa sediului de pe strada Domnească nr. 61. În cadrul evenimentul, Ansamblul folcloric „Doina Covurluiului” va susține un spectacol cu muzică şi joc sub denumirea „Hora-n bătătură”. Vizitatorii se vor bucura şi de expoziţii de artă naivă, obiecte tradiţionale, fotografie şi pictură.

Universitatea „Dunărea de Jos”

Sâmbătă, între orele 18,00-22,00, cei interesați sunt aşteptaţi la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru un tur pietonal ce va include vizitarea clădirii ce adăposteşte unul dintre cele mai importante edificii ale Galaţiului. Vor fi proiecţii surpriză, expoziţii şi descrieri ale elementelor arhitecturale ale clădirii (construită iniţial ca Palat de Justiţie).

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...