Breaking news:

Sfaturi utile pentru a lua masa la un restaurant

În unele restaurante meniurile sunt foarte tentante, porţiile de mâncare sunt uriaşe şi nu e nicio cale de a afla câte calorii mănânci. În această situaţie simţi de cele mai multe ori, că e mult mai simplu să rămâi acasă să mănânci.

A ieşi în oraş la masă cu prietenii este o plăcere şi putem să înţelegem persoanele care nu vor să renunţe la acest privilegiu. A învăţa cum să cinezi “în mod responsabil” este o aptitudine ce merită să fie stăpânită.

Dacă mănânci în oraş de câteva ori pe an, poţi să ieşi şi să te simţi bine fără griji. Dar dacă mănânci aproximativ o treime din mese la restaurant merită să acorzi atenţie unor anumite capcane ale dietei cu care te poţi confrunta în restaurante.

Nu te abate de la planul obişnuit de masă

Ar trebui să ai un plan pregătit, pentru a putea să continui să comanzi ceea ce mănânci de obicei. Dacă în mod normal mănânci o combinaţie de proteine, legume sau salată la prânz, caută ceva similar în meniu şi nu-ţi lăsa privirea să ajungă la sandwich-uri sau paste.

Ai grijă la mâncărurile care par a fi mai sănătoase decât sunt

Sandwich-urile pot fi sănătoase dacă sunt făcute cu carne slabă, legume şi pâine din cereale integrale – dar caloriile pot creşte rapid dacă adaugi brânză sau maioneză sau dacă sandwich-ul este prea mare. În cazul salatelor se întâmplă acelaşi lucru. O salată chinezească de pui poate conţine mai mult de 1000 de calorii datorită tăiţeilor crocanţi prăjiţi şi a sosului.

Fii atent la ofertele speciale

Poţi vedea descrieri ale ofertelor speciale ce îţi lasă gura apă aşa că ai grijă. De cele mai multe ori, ofertele speciale nu pot fi modificate, ceea ce înseamnă că este posibil să nu poţi sări peste sos sau să nu poţi alege să ţi se pregătească pe grătar peştele şi nu prăjit în tigaie. Dacă oferta se încadrează în dieta ta, atunci este minunat, dacă nu alege ce vrei să mănânci din meniul obişnuit.

Să nu cazi în capcana porţiilor mari

Trebuie să fii ferm când ţi se oferă mai multă mâncare decât îţi doreşti – chiar dacă sună ca o afacere bună. Când auzi “pentru doar câţiva lei în plus, vei primi o porţie de cartofi“, trebuie să te gândeşti că “pentru câţiva lei vei adăuga 600 de calorii în plus dietei tale şi încă 40 de grame de grăsime”.

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...