Breaking news:

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...

Teama de dentist a copiilor, combătută de sfaturile medicilor Dental Clinic

De multe ori, majoritatea dintre noi am experimentat frica la un moment dat în viaţa noastră. Una dintre ele o reprezintă frica de medicul dentist, iar cea mai problemă de acest fel o au cu siguranţă copiii.

Adulţii care au această fobie pot să aleagă dacă vor trăi cu acest disconfort al simptomelor de teamă sau vor prelua controlul şi vor caută o soluţie. Dar ce facem cu copiii?
Specialiştii Dental Clinic vin în ajutorul părinţilor şi copiilor cu sfaturi pentru a învinge această teamă de medicul dentist.

O soluţie foarte bună o reprezintă vizita la un cabinet dentar în care medicii au pregătirea pentru a trata dantura unui copil. De altfel, de la vârste foarte mici, copiii trebuie să aibă o atitudine prietenoasă şi e necesar să acorde un deosebit interes vizitelor la medicul stomatolog, dar şi grijei faţă de igiena orală.

Pentru a evita şi a preveni eventualele problem de acest gen, copiii trebuie învăţaţi de mici să ştie care sunt regulile unei igiene corecte şi sănătoase.

Medicii de la Dental Clinic au în pregătirea lor o serie de metode prin care ajută copiii care au problem să se poată simţi confortabil din momentul în care se aşează pe scaun. Una dintre tehnici este atunci când dentişii folosesc numirea unui instrument dentar şi demonstrarea ca acesta poate să îi numere degetele, după care îl va folosi în tratamentul dentar.

Un alt lucru benefic este ca părinţii să coopereze, să-I distragă atenţia copilului în acele momente, redându-i astfel încrederea în medic.

Cert este că tehnica preferată este lauda pentru că fiecare copil trebuie să facă ceva bine în timpul vizitei la dentist, pentru ca medicul să îi spună copilului acest lucru.
Treptat, familiarizarea cu cabinetul stomatologic trebuie realizată sub îndrumarea atentă a specialiştilor în psihologie infantilă.

Medic dentist pediatru are la bază însă o pregătire specială ce poate ajuta la ameliorarea anxietăţii copilului, făcându-l pe acesta să se simtă în siguranţă în timpul tratamentului dentar.
Copiii mici se simt în siguranţă şi au mai multă încredere atunci când părinţii sunt în preajma lor în timpul tratamentului, însă nu trebuie distraşi de la comunicarea cu medicul. În ceea ce priveşte copiii mai mari, comunicarea doctor-pacient este de cele mai multe ori întărită dacă părinţii rămân în sala de aşteptare.

Sunaţi-ne la telefon 0758 888 500 dacă există urgenţe dentare pe care nu ştiţi cum să le gestionaţi! NU apelaţi la automedicaţie!
Rămâneți responsabili și ascultați sfaturile noastre! Cooperând, putem trece cât mai repede peste această perioadă.
Vă mulțumim din suflet pentru înțelegere și sperăm să ne vedem sănătoși în scurt timp.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Ten sănătos, radiant și vizibil îmbunătățit cu Dermapen 4, la Be Slim Body Care

Încrederea în sine este cel mai frumos machiaj, însă...