Breaking news:

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Cum să treci cu bine peste postul Paştelui

Postul Paştelui se apropie de final, așa că după o lungă perioadă în care alimentele de bază precum carnea, ouăle sau laptele au lipsit din meniul obișnuit, vom reveni la vechiul regim alimentar bogat în grăsimi sau dulciuri. Specialiștii Natur House atrag atenția că această trecere trebuie făcută pas cu pas, deoarece colesterolul poate fi luat prin surprindere. De asemenea, aceștia susțin că organismul va avea nevoie de cel puţin 3 zile de tranziţie înainte de a ne întoarce la obiceiurile alimentare care presupun consumul de carne, grăsimi şi alte alimente pe care le mâncăm în mod obişnuit.

Așadar, pentru a trece mai ușor peste această perioadă, există niște reguli pe care trebuie să le respectăm atunci când se va încheia postul, astfel încât să evităm problemele de sănătate.

Tentaţia de a mânca, la aceeaşi masă mai multe alimente pe care le-ai aşteptat să le savurezi după atâta timp, este foarte mare, aşa că ar fi indicat aveţi mare grijă. Un exces de genul ăsta poate cauza cel puţin o indigestie. Aşadar, e de preferat să vă limitaţi la un singur preparat la masă, pentru a nu suprasolicita sistemul digestiv.

Alimentele interzise trebuie introduse în mod treptat în dietă, în special cele de origine animală, și ar fi bine chiar în zile diferite. De exemplu, în prima zi de după post pot fi reintroduse ouăle în dietă, a doua zi produsele lactate şi pe urmă carnea. În acest fel, stomacul se va putea readapta treptat şi nu vor exista probleme digestive.

Pentru reintroducerea anumitor alimente în dietă, alegeţi preparate uşoare precum supa sau ciorba cu carne, friptură fără grăsime pe grătar sau la cuptor, un iaurt sau un chefir. Atunci când renunţi la post, e recomandat să începi cu ele.

Este indicat să mestecaţi bine mâncarea fiindcă digestia porneşte din cavitatea bucală, mai ales după ce încheiați postul şi mâncați de dulce. Când mâncați ceva gustos, există tentataţia să înghiţiţi mai mult nemestecat, lucru care nu este deloc recomandat de către specialiştii Natur House.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine în această perioadă, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.
Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări.

Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite. Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...

Împarte bucuria lucrurilor simple cu Cărturești Brăila Mall

De sărbători sau cu fiecare ocazie când îți dorești...

Candy Christmas – Gust de poveste la Cofetăria Dana

Când pășești în acest tărâm magic, simți efectiv cum...