Breaking news:

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați – Agenda culturală

În noul spațiu cultural gălățean – Casa Artelor, miercuri, 21 decembrie de la ora 18:30, vor răsuna armoniile muzicii camerale, în interpretarea ansamblului Lyra Artists, format din Juliya Belyanevich – Ucraina (vioară), Anișoara Negură (oboi), Octavian Grigoraș (flaut) și Iulian Șnaider (violă).

Recitalul intitulat sugestiv – Schedrik (Щедрик) – Colindul clopoțeilor – reprezintă rezultatul unei frumoase colaborări a muzicienilor români cu o talentată violonistă din Ucraina. În program, publicul va asculta celebre lucrări ale marilor compozitori și colinde din repertoriul ucrainean.

Lyra Artists a fost înființat în toamna acestui an, din dorința violonistei Juliya Belyanevich de a promova muzica clasică și de a ajuta la dezvoltarea culturală a noului său cămin – Galați.

Colaborarea dintre artiștii ucrainiei și români este sprijinită de Asociația Help Ukraine Romania.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, așadar publicul gălățean este invitat la un recital cameral de excepție, în care muzica ne unește dincolo de orice bariere.

În febra pregătirilor pentru Sărbătoarea Crăciunului, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați, invită gălățenii să ia parte la un moment de răgaz, un moment plin de voie bună și haz, cu muzică de calitate și atmosferă dinamică. Joi, 22 decembrie, începând cu ora 18:30, artiștii secției de Revistă, alături de baletul Teatrului, aduc în dar pe scena liricului gălățean un spectacol muzical de excepție – Fulgi de nea pe portativ. Frumoasele colinde românești și cântecele internațională de iarnă, într-o interpretare unică, vor încheia seria concertelor dedicate Crăciunului, organizate sub cupola Teatrului Național de Operă și Operetă.

În distribuția acestui concert îi veți putea urmări pe soliștii: Flodentina Andronic, Mihail Anton, Cristina Bleandură, Cristina Bochici, Costel Donose, Cristina-Isabela Ionașcu, Adrina Lazăr, Irina Popa și Mariana Pisică, împreună cu actorii Paul Buța, Andrei Ardeleanu și Alexandru Tatu. Alături de aceștia, va fi prezentă și orchestra de revistă, formată din Mugurel Bezman (chitară bas), Daniel Bordeiu (clape), Emil Drgomir (tobe) și Marian Proca (chitară).

Aranjamentul muzical și conducerea artistică sunt realizate de maestrul Niolae Mantu, iar baletul este coordonat de maestrul de balet – Gabriela Gegea.

Biletele se pot achiziționa de la casieria din incinta Teatruluiu, în programul afișat pe site-ul oficial al instituției ori prin platforma BLT.ro, la prețul de 32,4 lei.

În preajma anului nou, Joi, 29 decembrie,ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați, continuă tradiția reprezentării operetei în trei acte, Liliacul.

Lucrarea a intrat în patrimoniul universal al genului, datorită libretului bine construit, scris de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” dar mai ales datorită înaltei valori artistice ale muzicii compuse de Johann Strauss-fiul.

Premiera lucrării a avut loc la Viena, la Theater an der Wien, pe data de 5 aprilie 1874, iar frumusețea și prospețimea acesteia, conform criticului german Ludwig Speidel, i-au adus compozitorului titlulatura de „zeu al bucuriei”.

Acțiunea plină de umor și voie bună, se petrece în ultima zi a anului 1870, într-un castel din Austria, iar parcursul acesteia, muzica inspirată și personajele sugestive atrag publicul chiar și în zilele noastre.

Tinerii soliști ai Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, plini de viață, exuberanți, cu voci minunate, dezinvolți și plini de talent actoricesc vor oferi spectatorilor o reprezentație de marcă, alături de soprata invitată – Mădălina Constantinescu (București). La pupitrul dirijoral va fi maestrul Aurel Bălae (Iași), invitat special.

Liricul gălățean vă invită așadar să luați parte la un somptuosul bal mascat, într-un periplu plin de farse și umor, alături de personajele deghizate.

Biletele se pot achiziționa de la casieria din incinta Teatruluiu, în programul afișat pe site-ul oficial al instituției ori prin platforma BLT.ro, la prețul de 32,4 lei.

P

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...