Breaking news:

To be or not to be? Nunțile în vremea pandemiei

Trăim vremuri dificile, însă cei care și-au propus să se căsătorească în 2020 și au început și pregătirile în acest sens, sigur au parte de mai mult stres. În special cei care au făcut rezervări și au printat invitațiile pentru lunile mai, iunie. Nici cuplurile care se vor căsători în august sau în septembrie nu pot sta mai liniștite. Așa că, în cele ce urmează, am conceput un articol care să vă ajute să vă definiți prioritățile, dacă sunteți de neclintit în privința dorinței de a vă uni destinele anul acesta și lucrurile nu suportă amânare.

Varianta 1: puteți să păstrați data nunții, cu toate riscurile, chiar dacă e în luna mai, însă luând în calcul faptul că nimic din fastul și grandoarea unei ceremonii cu mulți invitați nu vă mai poate ajuta, în condițiile în care nu se va renunța la starea de urgență. Veți avea o nuntă într-un cadru restrâns, cu participanți aleși pe sprânceană.

Avantaje: aveți mai puține lucruri care să vă streseze și vă puteți bucura, cu adevărat, de o ceremonie intimă și caldă, în familie. Și cheltuielile vor fi mai mici, plus că furnizorii și firmele care vă ajută în organizare vor aprecia faptul că nu ați contramandat și că v-ați gândit și la afacerile lor, măcar un pic. Un alt avantaj ar fi că puteți găsi modalități inedite de a vă face nunta de neuitat: un cuplu din Israel, de exemplu, s-a căsătorit într-un …supermarket, pentru a avea la ceremonie un număr mai mare de invitați (în magazin puteau intra mai mult de 8 persoane). Deci, dacă trebuie să fie în mai, poate fi intim și inedit, romantic și pasional. Ceremonia va fi mai mult despre voi și povestea voastră, invitații vor simți că dragostea poate învinge totul și, practic, cam acesta trebuie să fie mesajul la o nuntă, nu?

Varianta 2: puteți păstra anul acesta doar ceremonia de la starea civilă, urmând ca petrecerea să o reprogramați poate la anul pe vremea asta, când sărbătoriți fix un an de la căsătorie. Așa păstrați invitațiile și intenția și cumpărați puțin timp pentru a vă reorganiza. Nu se supără nimeni și aveți două petreceri în loc de una. Rămân invitații, localul și tema. Doar că schimbați anul…

Varianta 3: puteți amâna data nunții, undeva la finele lui 2020. E foarte posibil ca în întreg domeniu să existe modificări care să permită nunți și vinerea, de exemplu, sau prelungirea sezonului cu luni pline în noiembrie sau chiar decembrie. Avantaj: nunta poate avea același parcurs, doar că suferă o amânare de câteva luni. Vă arată hotărâți și neînfricați. Știți vorba aia: nu lăsa pe mâine ce poți face azi!

Sfat: cu cât mirii iau mai devreme decizia mutării datei, cu atât șansele ca majoritatea furnizorilor implicați să fie încă disponibili cresc considerabil.

Varianta 4: anulați evenimentul pentru a vă recupera măcar parte din investiții, urmând să reluați demersurile la un moment dat, în funcție de situație. E drept că amânarea presupune cele mai mici pierderi financiare – majoritatea furnizorilor, dacă sunt anunțați din timp, pot face modificări fără să îi coste nimic. Dar, o amânare a unui pas atât de important nu este de bun augur, nici în mintea rudelor, nici pentru furnizori. În plus, pentru anul viitor, șansele de a găsi date disponibile și locuri goale la restaurant scad pe măsură ce trece timpul.

Dacă nunta este programată pentru mai târziu în cursul anului 2020 și vă simţiți mai în siguranță, merită să sperați. Evitați totuși să încheiați contracte noi. E o perioadă tulbure și e mai bine să aveți cât mai puţine ițe de descâlcit, în caz că situația o va impune.

Orice decizie luați, lucrurile trebuie stabilite cu calm și înțelegere. Important e să știți că vă iubiți și că îi aveți alături pe cei dragi, la bine și la greu. Nimic nu e de nedepășit, iar o nuntă, oricând și oricum ar fi, e cea mai frumoasă declarație de dragoste și respect, e o ancoră în vreme nesigură, un curcubeu vesel peste furtună! Să aveți grijă de voi!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...