Iniţial erau considerate o necesitate pentru a susține pantalonii prea largi, însă acum bretelele sunt un accesoriu rafinat, potrivit atât pentru ținutele elegante ale bărbaților, cât și pentru cele casual sau smart casual. Modelul modern al bretelelor a fost inventat de Albert Thurston în 1820, din acel moment, bretelele începând să facă istorie și să devină un simbol al gentlemanilor.
Albert Thurston vindea acest accesoriu tuturor bărbaților celebri, recunoscuți pentru eleganța lor, indiferent că era vorba despre politicieni, președinți, oameni de afaceri sau staruri din lumea cinematografiei.
Cum se poartă bretelele?
Dar cum trebuie purtate bretelele? În primul rând, este necesar să fiți atenți la pantaloni pentru că bretelele se poartă cu pantalonii care nu au fost croiți pentru curea. Acest accesoriu se prinde de pantaloni cu cleme sau cu nasturi. Un detaliu foarte important este acela că nu se poartă în același timp cu cureaua. Alegeți ori bretele, ori curea.
Asortarea cu bretelele
Acest lucru fiind stabilit, urmează asortarea. Specialiștii în vestimentație spun că bretelele trebuie asortate cu cravata, iar apoi se vor alege cămașa și pantalonii. Este important ca la final, bretelele să fie integrate în ținută.
Dacă aveți o cravată cu modele, bretelele trebuie să fie într-o singură culoare sau cu dungi verticale. Este de preferat să evitați bretelele cu modele. Fiți atenți și la dimensiunea lor: să nu fie mai late de trei centimetri. Dacă alegeți bretele subțiri veți avea un aer tineresc, dacă optați pentru cele mai late, veți arăta distins și elegant.
În ceea ce privește culoarea acestora, designerii vestimentari au păreri împărțite. Unii recomandă culorile închise dacă sunt purtate la o ținută elegantă, sobră, alții, din contră, merg pe culori tari, îndrăznețe. Până la urmă, totul depinde de gusturile fiecăruia.
Așadar, domnilor, veți avea doar de câștigat dacă sunteți altfel. Ieșiți din tipare!
Sursa foto: www.pexels.com







Pentru a servi dulceața și gemurile, acestea trebuie de asemenea, să fie prezentate în recipiente mici, fiecare cu lingurița lor. De asemenea, şi mierea va avea nevoie de o piesă specială.

5. Aţi auzit de acele prăjituri mari numite „Babka”? Acestea au fost prăjituri tradiționale făcute de persoanele slave. Aluatul a fost prevăzut ca o plapumă de puf, înainte de a coace prăjitura în cuptor. Prăjiturile „Babka” erau preparate de femeile bune, iar bărbații nu aveau voie să intre în bucătărie până când prăjitura nu era coaptă. De asemenea, ei credeau că atunci când se coace prăjitura, nu trebuia să existe niciun zgomot. Nici măcar să vorbească în șoaptă.


3. Portoricanii au inventat Pina Colada – o băutura delicioasă pe bază de nucă de cocos. Sorbind o Pina Colada pe o plajă din Puerto Rico este, de fapt, foarte Rico.
Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat în felul acesta. Fără acest zid de fiinţe iubite care ne înconjoară (indiferent că ele sunt sau nu în viaţă), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrăma precum într-o atmosferă în care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rătăci pur şi simplu în viaţă. Dacă ura celorlalţi, covârşitoare uneori, invidia lor, mârşăvia lor sunt neputincioase este pentru că există câţiva oameni pe care îi iubim până la capăt”, declară Gabriel Liiceanu vorbind despre volumul „Declaraţie de iubire”.