Breaking news:

6 curiozități despre restaurante, din cele mai vechi timpuri până în zilele moderne

Ştiţi unde este situat cel mai mare restaurant? Sau care este cel mai vechi restaurant din lume?

1. Revoluția franceză a inventat restaurantele de lux. După ce Ludovic al XVI-lea si Marie Antoinette și-au pierdut capul în timpul Revoluției Franceze, aristocrația franceză s-a prăbușit, iar bucătarii-șefi, cândva angajați de gospodăriile nobile, s-au trezit fără loc de muncă. Din această cauză, mulți dintre aceștia au decis să-și deschidă localuri proprii și să ofere mese cu preţ fix. În cele din urmă, stilul francez de a lua masa s-a răspândit în Marea Britanie și peste Atlantic până în Statele Unite.

2. Cel mai mare restaurant din lume este în Siria. Bawabet Dimashq Restaurant, care se traduce Damasc Gate Restaurant, are 6014 de locuri și se află în Damasc, Siria.

3. Cel mai vechi restaurant din Statele Unite este în Boston. Casa Union Oyster serveşte stridii proaspete și nu numai din anul 1826.

4. Cuvântul „restaurant” este un termen francez. „Restaurant” a fost odată folosit pentru a descrie ciorbele bogate servite la tavernele și casele publice din Franța.

5. Cel mai vechi restaurant din lume este în Spania. Potrivit Guinness Book of World Records, cel mai vechi este Restaurantul Botin din Madrid, Spania fiind cea mai veche țară cu restaurante din lume, care a început aceste afaceri începând din 1725. Cu toate acestea, există alte restaurante care pretind a fi mai în vârstă decât Botin, inclusiv Stiftskeller Sf. Petru din Salzburg, Austria, deschis din 803 și Zum Franziskaner în Stockholm, Suedia, deschis din 1421.

6. Cel mai scump burger costă 5,000 dolari și se găsește în Fleur de Lys la Mandalay Bay, Las Vegas. Există o mulțime de burgeri scumpi în lume. 666 Food Truck din New York City oferă un burger cu trufe, foie gras și sare de Himalaya pentru 666 dolari. Paris, Las Vegas oferă un burger de carne de vită Kobe în valoare de 777 dolari, care conține un homar Maine, cepe caramelizate, brânză Brie importată, prosciutto crocantă şi oțet balsamic de 100 de ani.

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...