Trecem printr-o perioadă dificilă, iar energia nesecată a copiilor nu ține cont de ce se întâmplă în jur. Ei au nevoie de joacă pentru a se dezvolta normal și sunt mereu dornici de activități noi. Petrec foarte mult timp în casă, cei mai norocoși fiind cei care au frați sau surori şi se plictisesc repede.
Uneori, ca părinte, simți că ai epuizat toate activitățile de lucru manual, de bucătărie, ai făcut curățenie deja alături de cel mic, ați făcut sport, ați făcut teme, ce mai e de făcut?
Unii dintre ei au o timiditate excesivă, sunt închiși în ei, retrași, necomunicativi, alții sunt deschiși către relaționarea cu cei din jur și energici. Experienţele şi socializarea au loc în contextul jocului, în relaţiile de grup şi interpersonale şi sunt principalele modalităţi de comunicare.
E important să nu uităm de socializare, aşa că am creat un program de Ateliere de joacă on-line, prin care ei intră în contact cu alţi 9 copii, se realizează jocuri şi activităţi pe anumite tematici şi aceştia se distrează şi relaţionează.
Părinţii ne transmit feedbackurile şi majoritatea celor mici abia aşteaptă orele la care desfăşurăm atelierele, setează alarma să nu uite şi se pregătesc pentru activitate. Am organizat şi o serie de concursuri on-line, cu ghicitori, întrebări de cultură generală, la care au participat şi părinţii şi activitatea a fost apreciată atât de cei mici, cât şi de cei mari.
Încercăm să ţinem comunitatea de copii aproape şi îi încurajăm constant să împărtăşească idei de activităţi pe care le mai fac prin casă.