Breaking news:

Maia Bijou spune DA! bijuteriilor alese…

Verighetele sunt considerate simbol al iubirii și al angajamentului...

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Botezul bebelușului tău – de la burtică la album de familie

Sunt de părere că amintirile de familie pentru voi și bebelușul vostru încep, așa cum e firesc, din burtică.
Nu puține sunt viitoarele mămici care aleg să aibă ca amintire câteva fotografii realizate în studio sau în natură cu burtica. Cu siguranță este un sentiment cu care majoritatea femeilor nu se va mai întâlni, rezultând, astfel, o șansă unică. Aparent, sesiunea foto cu burtică este un trend, o modă. Știu sigur că, peste ani, orice mămică ar retrăi, cu aceeași intensitate, momentele plăcute din timpul sarcinii. Este, în același timp, un prilej minunat pentru bebe, atunci când va crește, să poată răsfoi câteva pagini cu familia sa, înainte ca el să fi fost adus pe lume.
Pornesc mereu sesiunile foto cu idei năstrușnice, unele planificate, altele care vin pe moment. În studio, de cele mai multe ori se întâmplă să fiu pus în fața unor mici dificultăți pentru că fotografiez oameni care nu stau zilnic în fața aparatului de fotografiat și, atunci, apelez la câteva artificii. Poate cele mai importante artificii sunt timpul și răbdarea.

Momentele botezului

Amintirile voastre de familie încep cu voi și dorința voastră de a coopera și a de înțelege care sunt cu adevărat valorile care contează. Eu, ca fotograf sunt prezent încă de la pregătirile de înainte de botez. Îmi doresc să documentez întreg momentul.
Mă impresionează foarte mult emoția părinților din timpul pregătirilor pentru slujba de la biserică. Repet de foarte multe ori părinților, faptul că, atunci când spunem botez, ne gândim la slujba de botez. Așadar, alege o biserică de suflet, suficient de încăpătoare și cât mai luminoasă. Sunt perioade în care la aceeași oră, în aceeași biserică mai sunt botezați alți copii. Ai mereu de ales așa că încearcă să nu te complaci în această situație. Slujba de botez este poate cel mai emoționant moment de la eveniment și așa trebuie să rămână și în albumul vostru de familie.

Un alt lucru important când vine vorba de botez este sesiunea foto cu voi și bebelușul vostru. Acum 3 ani am început un proiect la care lucrez în permanență. Un studio foto pentru familie și bebeluși. Acolo, avem timp suficient să realizăm imagini superbe cu voi toți.

De cele mai multe ori, petrecerea are întâietate în ochii părinților. Inițial mă obosea să explic faptul că petrecerea trebuie să fie pe ultimul loc. Acum sunt foarte încântat de faptul că oamenii înțeleg că petrecerea dată în cinstea bebelușului este un lucru nu așa de important pe cât pare. În oferta mea am inclus maxim 3 ore, prezența mea la petrecere. 3 ore sunt suficiente pentru a surprinde momentele importante de la petrecere.

Albumul de botez, tipărit pe hârtie fotografică este tot ceea ce rămâne după ce botezul trece. Este foarte important să alegem imagini reprezentative cu voi ca familie, imagini cu titlu de amintiri dar și intime în același timp. Din dorința de a păstra cât mai mult intimitatea, limitez foarte mult numărul de cadre de la băița bebelușului.

Și nu în ultimul rând, căutați un fotograf diferit, căutați un fotograf care să surprindă momentele importante într-un mod unic și plăcut. Bugetul pe care-l alocați fotografiilor de botez este odată, pentru toată viața. Muzica cântă doar o noapte, ursitoarele pleacă după câteva minute. Renunțați la lucruri nefolositoare, la tradiții făcute după ureche. Eu am doar o fotografie de la botezul meu și plec la fiecare botez cu acest lucru în minte. Voi, câte fotografii aveți? Bucuria copiilor e trecătoare!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...