Breaking news:

Rețetele lunii – prezentate de Chef Vali, bucătarul de la Summertime, dublu medaliat cu aur

Creveți la grătar

“Rețeta este adusă de mine din Italia, mai precis din zona Siciliei, unde se mănâncă mult pește și fructe de mare. Creveții se curăță cu grijă, apoi se fac la grătar în stil mediteraneean și se asezonează cu un dressing, ce conține, printre altele, ulei de măsline, zeamă de lămâie, pătrunjel și usturoi”, precizează Chef Vali. La final, creveții se așează pe farfurie cu un mix de salată mediteraneeană, cu rucola, radicchio și salată verde. La acest fel de mâncare, Chef Vali recomandă un vin alb, sec.

Ribs cu cartofi naturali prăjiți și sos barbecue de casă

Coasta se tăvălește prin sosul barbecue făcut în casă. (timp de preparare 120 de minute). “Este un preparat ce vine din America. Ribs așa cum le fac eu, nu mai găsiți în altă parte. Rețeta e îmbunătățită de mine, coasta e pusă în valoare cu totul altfel. Trebuie doar să veniți să încercați preparatul la Summertime și vă veți convinge,” spune Chef Vali. Se servește cu salată și sos barbecue și merge foarte bine cu un vin rose sau roșu sec.

Chef Vali, pe numele său Vali Enică, vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale.

A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la cei mai experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Dublu medaliat cu aur la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, de la București, acum gătește pe Faleza Dunării, așa că, dacă vreți să vă simțiți ca la Masterchef, dați o fugă la Summertime.

Mâncare bună și naturală, atmosferă estivală, evenimente inedite – e rețeta perfectă pentru o vară de vis la Summer! Iar noi zicem că merită încercat!

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...