Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri extravagante care au rămas în istorie

Uneori, iubirea ne împinge să facem cele mai extravagante cadouri pentru cei dragi, indiferent că e persoana iubită sau o persoană dragă. Însă, atunci când banii nu sunt o problemă, indiferent de valoarea cadoului, oamenii ajung să cumpere orice lucru de valoare poate exista, iar istoria este martorul acestui fapt.

Vă prezentăm mai jos o listă cu 4 dintre cele mai scumpe cadouri din lume:

1. Taj Mahal

Considerat, de-a lungul anilor, ca fiind întruchiparea veşnică a iubirii adevărate, frumosul Taj Mahal este construit în întregime din marmură albă, fiind astfel chiar mai impresionant atunci când este admirat la lumina lunii. Construit de împăratul Shah Jahan pentru a sărbători dragostea lui pentru iubita sa soţie Mumtaz Mahal, Taj este dovada mută a faptului că unii oameni sunt în stare să facă orice pentru a-şi declara iubirea şi devotamentul. Costul total al construirii acestui mare monument este estimat a fi de aproximativ 32 de milioane de rupii indiene la acel moment (1653), adică de aproximativ 710 000 dolari americani.

2. Diamantul Kohinoor

Kohinoor este considerat cel mai mare diamant găsit vreodată. De-a lungul timpului, acest diamant a aparţinut monarhului care a condus India, însă în cele din urmă a ajuns pe mâna britanicilor, ca apoi să se aranjeze ca diamantul să fie dăruit Reginei Elizabeth de către Maharajahul Dhulip Singh. Deşi nu era vorba de iubire între cei doi, istoria îl înregistrează ca fiind un cadou simbolic. Valoare totală a diamantului este estimată a fi între 10 miliarde de lire sterline şi 12,7 miliarde de lire sterline.

3. Inelul de logodnă al lui Beyonce Knowles

Faimoasa cântăreaţă Beyonce Knowles a primit de la Jay Z un inel de logodnă de platină cu un diamant de 18 carate, în prezent evaluat la peste 5 milioane de dolari. Proiectat de bijutierul Lorraine Schwartz, inelul este asigurat pentru o sumă asemănătoare.

4. Statuia Libertăţii

Francezii au dăruit Statelor Unite ale Americii Statuia a Libertăţii, pentru a comemora prietenia dintre francezi şi americani. Proiectată de designerul Bartholdi, Statuia Libertăţii are o înălţime de 99 de metri (cu tot cu soclu) şi reprezintă libertatea şi dreptatea cetăţenilor americani. Costul Statuii Libertăţii a fost de 530 300 de dolari americani la momentul la care a fost construită. Baza a costat aproximativ 280 000 de dolari, suma ce a fost donată, în cea mai mare parte, de către americani.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...