Are 32 de ani, doi copii și o carieră de invidiat în două domenii aparent diferite: e un avocat de succes și conduce o afacere care s-a impus în scurt timp: administrează unul dintre elegantele și profesionalele restaurante din Galați – Havana. Andreea-Gabriela Cadar spune că reușești în viață doar urmându-ți visul, înconjurându-te de oameni buni și găsind bucurie în orice lucru.
Trecerea de la avocatură la managementul unui restaurant pare, la prima vedere, neobișnuită:. Ce a declanșat nevoia de schimbare și cum reușiți să faceți faţă solicitărilor de la ambele joburi?
Avocatura este profesia pe care mi-am dorit-o încă din copilărie, afacerea cu restaurantul a venit mai târziu. Există un moment în viață în care realizezi că profesia aleasă își are locul ei bine definit, o practici cu plăcere, însă îți dorești să îți pui amprenta într-un bussines “de suflet”, care te apropie de oameni, care te face să trăiești momente fericite alături de clienții tăi, care îți devin prieteni.
Avocatura reprezintă “obligația” asumată sub forma profesiei, iar managementul saloanelor de evenimente reprezintă pasiunea pentru un altfel de business.
În ambele, interacționezi cu oameni! Havana, așa cum am numit Restaurantul, reprezintă Centrul de Evenimente Fericite, unde oamenii vin și lasă în grijă ta cele mai frumoase momente din viață lor: nuntă, botez, majorat, petrecere de sfârșit de an, etc. Știi sigur că își vor aminti de tine peste ani și ani, important este să își amintească frumos! Havana înseamnă pentru mine pasiune, dedicație, continuă dezvoltare, implicare.
Cât de greu e să schimbi mentalităţi și să încerci să aduci servicii de calitate în zona de consum?
Este adevărat că mentalitatea preconcepută încă există, însă în zona de organizare de evenimente mă pot mândri cu o echipă de oameni pregătiți care reușesc să arate partea frumoasă a lucrurilor, să câștige încrederea clienților și, la final, au mulțumirea datoriei împlinite. În ceea ce privește serviciile, da, clienții din Galați, atât pe parte de companii, cât și persoanele fizice, sunt deschiși la nou și încep să meargă pe calitate și nu pe cantitate, ca pe vremuri. Ne apropiem de gândirea ocidentală, vrem și noi eleganța și luxul care se văd, uneori, la TV.
Cât de ofertant e orașul Galați pentru o femeie de carieră, care se ocupă și de o afacere, pe cont propriu?
Galațiul este un oraș cu mult potențial, este un oraș care se dezvoltă pe zi ce trece. Regretul este că, deși există potențial, așa cum am mai spus, forța de muncă cu adevărat pregătită alege să plece în orașe precum București, Constanța, Brașov, Cluj, etc, unde oportunitățile de dezvoltare personală și profesională sunt mai mari. Nu poți fi bun la toate și nu le poți face de unul singur pe toate, de aceea ai nevoie de oameni pregătiți, care să fie pe aceeași lungime cu ține, oameni cu inițiativă, oameni pozitivi, iar în Galați este dificil să găsești, nu pentru că nu ar exista, ci pentru că aleg să migreze.
Cea mai importantă lecție învăţată până acum?
Clientul nu iartă! În ambele job-uri pe care le practic, oamenii cu care interacționez sunt clienți. Nu îți poți permite să ai o zi proastă, pentru că acea zi este fie decisivă, fie cea mai fericită zi din viață lor, iar ei se bazează pe ține, omul care i-a asigurat că lucrurile vor decurge conform planului, în cele mai mici detalii. Trebuie să fii prezent, să fii acolo, implicat 100% în ceea ce faci!
Cel mai greu moment de până acum?
Din fericire, nu au existat momente grele nici în plan personal, nici profesional, au fost momente neplăcute, în care a fost dificil să iau o decizie importantă. În astfel de momente, mă bazez doar pe feeling și îi dau înainte!
Planuri de dezvoltare pe 2017?
În curând vom fi pe piața de catering&delivery cu produse marca “Havana”. Totodată, lucrez la proiectul privind deschiderea unui restaurant à la carte, cu specific. Avem și alte planuri, însă, momentan, suntem la fază de “pus pe hârtie.”