Breaking news:

Magia poveștilor de iarnă începe la Extreme FlorEvents

La Extreme FlorEvents e timpul pentru sezonul preferat Când iarna...

Royal Pizza – All you need is love and … pizza!

Royal Pizza- o afacere de familie Royal Pizza este o...

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Cristina Chiriac – când perfecțiunea ajută pasiunea

- reclama -spot_img
0
(0)

Cristina Chiriac a început să lucreze de la vârsta de 20 de ani, furând meserie chiar de la cea care i-a dat viață. “L-am tuns prima data pe fratele meu cand aveam 6 ani iar el 4, asta după ce am urmărit-o pe mama cum își tundea și coafa colegele. Pe la 12 ani, împleteam creativ părul prietenelor și eram convinsă că asta e ceea ce îmi doresc să fac”, povestește Cristina. Afacerea a început-o în 2011, după ce a absolvit ASE-ul, când acumulase deja suficientă experiență să știe în ce se bagă.

Sister’s Salon oferă și servicii de manichiură/pedichiură și cosmetică.

“Cumva, am simțit că dacă voi fi propriul patron, voi investi mai mult în educația mea și voi putea să mă exprim și să îmi impun stilul propriu. Am făcut cursuri, mi-am luat un spațiu și am început”, spune Cristina, care se ocupă de coafor, însă Sisters’Salon oferă și servicii de manichiură/pedichiură și cosmetică.

“Un bun hairstylist trebuie să știe că nu este suficient să fie un bun profesionist în domeniu. El este deopotrivă un bun ascultător, o persoană creativă și deschisă la idei noi, care interacționează ușor cu oamenii. La asta se adaugă pasiune și determinare pentru a depăși obstacolele. Trainer am devenit în urmă cu 9 ani, când am intrat în echipa Wella Vision, în urma concursurilor câștigate. Iar de cinci ani de zile fac parte din echipa Wella Top Team România”, mai spune Cristina.

Satisfacția de a face parte din viața unui om

Tot ea explică de ce îi plac ambele ipostaze: “Pentru că îmi oferă satisfacții diferite! Nimic nu se compară cu entuziasmul unei cliente atunci când totul e bine, e fain să știi că în zâmbetul din poza de final e și munca ta. Am o clientă pe care am coafat-o prima dată la banchetul de clasa a VIII-a, apoi la banchetul de clasa a XII-a, apoi la terminarea facultății, la nunta ei, la primul și la al doilea copil. Satisfacția de a face parte din viața unui om, la evenimente atât de importante și nu numai este unic, credeți-mă! În același timp, când sunt lector/trainer și împărtășesc cu ai mei cursanți tips-uri despre ce fac și cum fac ca să-mi <<iasă bine>> trăiesc un sentiment fără pereche. Faptul că pot ajuta, că pot să contribui la evoluția unui om, că putem fi mai mulți cei care să facem lumea mai frumoasă, este inegalabil. Mă gândesc că în fiecare bun stylist care a învățat de la mine meserie este o parte din mine și acest lucru îmi dă o satisfacție copleșitoare”, explică Cristina.

Cursuri internaționale și antrenamente cu echipa

Pentru că este perfecționistă, participă la cel puțin 2-3 cursuri internaționale pe an și la 4-5 antrenamente cu echipa. Cursuri care o țin mereu în priză, conectată la tot ce e nou. Nu ține întotdeauna cont de ce e în trend, ci mai degrabă de ce o avantajează pe clientă. Și nu se sfiește să facă recomandări, cu tact și blândețe. Din fericire, în zilele noastre, trendul se bazează cumva pe frumusețea naturală și evidențierea trasăturilor frumoase, astfel încât îi este mai ușor să se lase purtată de intuiție.

Apoi, Cristina a învățat că o clientă intră prima dată într-un salon adusă de curiozitate, poate de o reclamă bună sau de recomandarea unei amice, dar revine numai dacă îi place de cea care a coafat-o.

“Sigur știi că ai găsit salonul potrivit când pleci cu zâmbetul pe buze, când te reîntorci, când este prima variantă pe care o recomanzi prietenei tale”, spune Cristina.

De aceea, ea crede că viitorul înseamnă personalizare, unicitate. Să ajustezi culoarea, tunsoarea și stylingul în funcție de omul de pe scaun. Omul, nu fața lui! Adică, cumva să știi atât de multe despre el încât să reușești să îl faci să se simtă bine în pielea lui chiar și cu un nou look. Viitorul înseamnă să ai curaj să fii altfel, liber și creativ. „Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferit” – spunea Coco Chanel, iar Cristina și-a făcut din asta motto-ul ei.

Foto: Ciprian Neculai

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Royal Pizza – All you need is love and … pizza!

Royal Pizza- o afacere de familie Royal Pizza este o...

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...