Breaking news:

Cum reducem retenţia de lichide

Retenţia de apă apare atunci când organismul reţine în ţesuturi mai multă apă decât are nevoie. Şi în acest caz, retenţia de apă ȋn organism cauzează fluctuaţii de greutate. Astfel, de multe ori, pacienţii supraponderali sau obezi pot avea probleme cu indicele de greutate şi din cauza retenţiei de apă care poate depăşi în unele cazuri şi 3 litri de apă distribuiţi în diferite straturi celulare.

Specialiștii Natur House ne avertizează că retenţia de lichide devine o problemă atunci când sistemul limfatic nu drenează corect limfa, apa rămânând la nivelul ţesuturilor, unde apare edemul, producând celulită, dacă acesta apare mai accentuat la nivelul coapselor şi al feselor.
Când vorbim de retenţia de apă cele mai expuse categorii sunt în special sedentarii care au un consum exagerat de sodiu, dar şi femeile însărcinate. Însă, retenţia de apă mai apare şi în cazul persoanelor care au diferite tulburări hormonale sau suferă de insuficienţă renală. Altfel spus, toate problemele legate de retenţia de apă pleacă de la limfă. Limfa este peste tot, atât în spaţiul dintre celule cât şi în vasele limfatice.

Dacă aţi crescut brusc în greutate, înseamnă că de vină e surplusul de sodiu care se regăseşte în exces în organism, corpul reţine apa, iar primul responsabil pentru acest dezechilibru este regimul alimentar. În acest caz se recomandă scăderea porţiilor de mâncare şi mişcarea, care ajută eliminarea apei prin contracţia musculaturii.

De asemenea, specialiștii Natur House menționează că şi tulburările hormonale cauzează retenţie de apă. Altfel spus, în perioada premenstruală, foarte multe femei se confruntă cu senzaţia de reţinere a apei în zona pieptului şi a abdomenului. Acelaşi fenomen se mai întâmplă şi atunci când eşti la menopauză sau la sarcină.

Echilibrul sodiu-potasiu

Retenţia de lichide poate fi cauzată de tensiunea arterială şi atunci trebuie respectat tratamentul pentru această afecţiune, ajutat cu diuretice. Important este echilibrul sodiu-potasiu. Alimentele cu potasiu pot ajuta eliminarea sodiului în exces.

Acesta se găseşte în legumele şi fructele proaspete cum ar fi bananele, avocado, portocalele şi în carnea de vită sau cea de pasăre. Se recomandă o dietă normocalorică, hipolipidică, hiposodată, cu un conţinut redus de glucide.

Suplimente alimentare împotriva retenției de lichide

Administrarea suplimentelor alimentare cu efect diuretic trebuie făcută sub supravegherea specialistului nutriţionist. Eliminarea excesului de lichide se face prin consumul de alimente sau plante cu efect diuretic, cum sunt: ţelina, ceapa, soc, vinetele, sparanghelul, pepenele verde, păducelul, pătrunjelul, păpădia, ghimbirul, ienupărul, strugurii roşii.

Alimente care trebuie evitate: sodiu, alimente procesate, zahăr.

Alimente recomandate: ţelina, ceapa, soc, vinete, sparanghel, pepene verde, pătrunjel, ghimbir, castraveţi, strugure roşu, varză, ananas, dovlecel.

Suplimentele din gama Natur House care pot ajuta ameliorarea simptomelor retenţiei de lichide sunt:
Drenanat Plus, Sambuki, Slimbell System Dep, Reactive, Panakibiotic, Drenanat capsule, Drenanat instant, Fluicir Vialis, Hearki, Bronisan, (doar cu recomandarea nutriţionistului Natur House).

Crema Slimbel Reductor ajuta la reducerea şi remodelarea coapselor şi şoldurilor. Aplicată pe piele are o acţiune treptată în eliminarea lichidelor şi catifelează pielea, inclusiv după finalizarea masajului.. Utilizarea cremei Slimbel Reductor, susţinută de o alimentație sănătoasă şi echilibrată, dă rezultate maxime în eliminarea lichidelor.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.

Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.
Toate consultațiile sunt gratuite. Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Alina Maria Vereș
Nutriționist Natur House Galați

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

3.3 / 5. voturi: 3

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...