Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Cum să transformi un vis în realitate? Prin muncă, pasiune și credința că poți orice! – Iulian Iftimiu, hairstylist la Next Beauty Center

Are doar 22 de ani, dar vă asigur că veți mai auzi de el. A știut dintotdeauna ce vrea să facă cu viața lui. Și nu doar că a știut, a muncit, a învățat continuu, a încercat în permanență lucruri noi și și-a construit în timp o carieră care promite mult, într-un domeniu unde este destul de multă aglomerație pe piața muncii. Astăzi, nu are impresia în nicio zi că depune efort și că e greu, chiar dacă uneori ajunge acasă după 12 ore de stat la serviciu. Îl cheamă Iulian Iftimiu (Rewen Blaine), este hairstylist la Next Beauty Center și este un exemplu de urmat pentru cei care au un vis și doresc să exceleze transformând o pasiune în job.

“Cred că m-am născut cu darul ăsta, am știut că acesta e drumul meu încă de când eram mic – exersasem pe păpușile surorilor: coafat, împletituri, colorat șuvițe. Am început ca ajutor într-un salon din Galați, unde munceam cot la cot cu angajații cu state vechi. Am fost autodidact, nu am cursuri la activ, acum încerc să investesc și în această zonă, însă citesc, urmăresc tutoriale, mă inspir din munca hairstilyst-ilor americani și încerc să îmi ascult intuiția dar și clientele, să văd cu adevărat ce își doresc”, explică Iulian.

Cel mai mult îi place să vopsească părul lung în nuanțe de blond, pe care el le distinge în zeci de variante. Apoi e maiestru în împletituri și în extensii, execută coafuri lejere, naturale, bogate și transformă practic, viața clientelor lui, reabilitându-le look-ul. “ De multe ori sunt nevoit să repar ce au stricat alții. Din păcate, industria aceasta de beauty este o branșă unde mulți își găsesc un refugiu și au impresia că știu ce au de făcut. Vin doamne la mine cu părul deteriorat, ars, vopsit în nuanța greșită. Iar eu petrec și 10 ore la salon încercând să dreg ceea ce alții nu au reușit să facă”, explică tânărul hairstylist. Iar Iulian e atât de bun și aici, încât îl caută cliente din țară, ba chiar și din străinătate.

În plus, are visuri mari: își dorește să clădească în câțiva ani la Galați un centru de beauty, unde clientele să se simtă răsfățate și de unde să plece frumoase și mulțumite. “Pentru că o femeie care se simte frumoasă, poate orice”, crede Iulian.

Secretul lui? Eșecul – spune râzând. “Am învățat din greșeli, am învățat experimentând, am învățat încercând lucruri noi de zeci de ori, până mi-au ieșit. În meseria asta, practica este fundamentală. Pe locul doi este imaginația. Eu inventez lucruri: proceduri, nuanțe, coafuri, tunsori. Și nu sunt egoist: împărtășesc din experiența mea colegelor și colegilor de salon, pentru că știu că ce am eu – talent și dorință de a reuși – mă ajută în orice împrejurare”.

Apoi, un hairstylist nu e doar un “doctor” de imagine, ci și un doctor de suflete. Iulian o spune foarte bine: îți trebuie empatie, intuiție și dragoste de oameni să poți face meseria asta. Un hairstylist este un tămăduitor. Femeile vin la salon, își expun durerile, experiențele, iar el încearcă să ajute și să dea sfaturi. “Bărbații care fac meseria asta au un simț în plus, înțeleg mai bine femeile. După atâția ani de experiență, eu intuiesc mai repede ce își doresc clientele mele în materie de beauty”, explică Iulian.

Dacă ar avea un ucenic, de vârsta lui, pasionat de beauty, Iulian spune că l-ar pune să muncească mult, l-ar certa des și l-ar lăsa să experiementeze. “Cei care doresc să facă meseria asta trebuie să-și asculte sufletul, să fie pasionați de culori, să își dorească să muncească mult și să aibă curaj”.

Deviza lui spune multe despre dorința de a reuși și despre pasiunea pentru frumos: “Mă consider un bun profesionist și pot orice în acest domeniu!”

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...