Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Davis Art Academy – locul unde arta se lasă răsfățată! (P)

Vă atrage moda, aveți imaginație și talent la desen?

Vreți să știți cum se asortează piesele vestimentare, vă atrage moda, aveți imaginație și talent la desen, dar nu știți ce să faceți cu ele? Sunteți pasionați de frumos, vedeți viața în culori și vă surâde ideea de a avea ca hobby pictura sau, de ce nu, de a deveni un artist plastic renumit?  Atunci Davis Art Academy este exact locul unde ar trebui să fiți!

Înființată în anul 2021, Davis Art Academy, cu sediul în Galați, pe strada Portului, vine în ajutorul celor atrași de ideea de creație și pune la bătaie experiența vastă în domeniul artistic acumulată de apreciatul plastician, profesor și creator de modă, David Sava, și de fiica sa, Ioana David Ciocănaru, designer de succes. Cei doi își împletesc pasiunile și talentul conlucrând la brandul Davi’s Design, dar au hotărât că e timpul să își dea mâna în încercarea de a aduce un strop de transcendent și de bine în viața gălățenilor și brăilenilor.

Davis Art Academy este locul unde arta se lasă chemată, domesticită, răsfățată, este spațiul unde cei cu spirit liber se simt cel mai bine și, nu în ultimul rând, este șansa celor tineri de a învăța de la cei mai buni, nu doar în arta pe pânză sau hârtie, ci și în arta de a (te) dărui, de a munci în permanență pentru visul tău și de a te întoarce, cu recunoștință, către comunitate!

Două sunt cursurile care întrețin apetitul pentru frumos la Davis Art Academy: Design vestimentar și Pictură.

“La cursurile de Design vestimentar, în funcție de vârstele celor interesați, explorăm universul fascinant al creației vestimentare, deconstructivismul pieselor pe diferite teme propuse prin exerciții practice. Învățăm cum se creează o colecție pornind de la research, moodboard, storyboard, stabilim paleta cromatică și realizăm schițele tehnice și artistice.

Analizăm texturi și materiale, le combinam spectaculos și apoi trecem la compoziția cu 5 personaje. Unitatea stilistică este una dintre particularitățile de baza în crearea unei colecții, așa că ne concentrăm pe realizarea unei linii unitare. Și nu în ultimul rând, ne ocupăm și de istoria artei, facem o incursiune în lumea modei, a creațiilor vestimentare si a designerilor consacrați, de la Coco Chanel la Vivienne Westwood, cu opriri asupra unor nume iconice în istoria Haute Couture precum Elsa Schiaparelli, Nina Ricci și Miuccia Prada”, a explicat Ioana David Ciocănaru, profa de design.

Cursuri săptămânale

Pasionații trebuie să știe că aceste cursuri se fac săptămânal, pe bază de abonament, de luni până vineri, sunt pentru toate vârstele, inclusiv pentru cei care doresc să meargă să studieze designul vestimentar la facultate, iar materialele necesare sunt puse gratuit la dispoziția cursanților. Ioana David Ciocănaru este un artist plastic cu studii temeinice în domeniu (absolventă a Universității de Arte din București, specializarea Design vestimentar, cu masterat tot în Design vestimentar), membru U.A.P., cadru didactic la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galați și cea care duce mai departe brandul Davi’s Design, prin creații proaspete și premiate, pe care le puteți găsi în magazinele din toată țara.

Cursul de Pictură

Dacă e sâmbătă, porțile Davis Art Academy se deschid pentru cursul de Pictură cu renumitul artist plastic, profesorul David Sava, președinte al U.A.P, unul dintre cei mai cunoscuţi pictori români ai momentului, Cetățean de onoare al municipiului Galați, medaliat cu Ordinul şi Medalia Meritul Cultural în 2004 pentru activitatea sa.

Aici, pasionații sunt așteptați să învețe despre desenul artistic și compoziție, vor studia tehnici picturale diverse, acorduri, game cromatice, orchestrații de culoare. “Cursul se adresează, de asemenea, tuturor vârstelor, singura condiție fiind să existe dorință și putere de muncă. În funcție de nivelul fiecăruia, cursanții vor fi inițiați în pictura de șevalet, în ulei, dar vor fi și abordări profesioniste în toate celelalte tehnici (acrilic, tempera etc.).

În cadrul cursului de pictură se vor studia: desenul artistic (construcție, formă, proporție, paginatie), dar și elemente de compoziție a spațiului plastic, relații de culoare (închis-deschis, cald-rece, mic-mare etc.) Îi așteptăm pe toți cei care vor să facă o carieră în artă, doresc să își aprofundeze cunoștințele sau, pur și simplu, vor să trăiască frumos”, a precizat Ioana David Ciocănaru. Cursul de Pictură se desfășoară în fiecare sâmbătă, de la ora 10,00 la sediul Davis Art Academy.

Academia Davis este pentru cei pasionați, care au nevoie de un ghidaj. Eu am fost norocoasă: am crescut într-un mediu artistic, am fost motivată de munca și convingerile tatălui meu, de forța și capacitatea de dăruire ale mamei mele. Știu că sunt mulți tineri talentați care așteaptă un semn, caută o lumină, tânjesc după un mentor și un model de succes în acest domeniu.

Davis Art Academy se vrea a fi o pepinieră pentru artiști, un loc din care cei mai mulți să își extragă energia, motivația și puterea de a-și schimba destinul și de a face viața lor și a noastră mai frumoasă!”, a declarat Ioana David Ciocănaru.

Informații despre cursuri sunt disponibile și pe pagina de facebook Davis Art Academy.

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...