Breaking news:

De la afacere la brand: O poveste de succes semnată Paula și Daniel Lepădatu

Paula Lepădatu, manager Cafe Anglais şi Dulce by Paula

Când un inginer și un jurist au pasiuni comune și își pun visurile în practică, orașul nu are decât de câștigat!
Daniel și Paula Lepădatu aveau joburi bune și confortabile, dar au vrut altceva pentru ei și copilul lor. Și așa a apărut în peisajul gălățean, undeva în 2003, plăcintăria Corso. Au urmat, în timp, Horse Shoe, Restaurantul Cafe Anglais și mai târziu, patria deserturilor de calitate, Dulce by Paula. “Ne-a plăcut să gătim, suntem doi pasionați, rețetele le-am luat de la ai noștri, apoi de la prieteni sau din vizitele noastre în diverse locuri. Mergem pe ingrediente naturale, pe combinații probate acasă, pe mâncare ca la mama. Orice rețetă e, mai întâi, încercată în bucătăria proprie, apoi adusă în restaurant, unde oamenii noștri gătesc natural și firesc. În ceea ce privește dulciurile, folosim doar ce e de bună calitate și investim în aspect și în gust”, a declarat Paula Lepădatu. Ideea era să facă o afacere din care să supraviețuiască și au creat un brand! La Cafe Anglais se mănâncă bine meniul zilei și tot ce înseamnă mâncăruri românești tradiționale. Aici se pun murături, se fac zacuscă și pate de casă, se coace pâinea cu măsline și se prepară mâncăruri delicioase de post. Iar la Dulce există prăjituri frumoase, vedete fiind dulciurile pictate manual și deserturile franțuzești. Secretul succesului?

Fac lucrurile ca pentru mine și vreau să fie totul perfect!

“Tot timpul investesc în ceva nou: cursuri pentru angajați, în țară sau în străinătate, meniu împrospătat periodic, noi metode de lucru. Apoi, am grijă să vin la muncă de plăcere, să nu devină o corvoadă”, mărturisește Paula. Nu a fost întotdeauna ușor, dar au fost o echipă! Și, dovadă că se face totul cu pasiune, anul acesta, lângă Dulce by Paula va răsări și o gelaterie. “Înghețata e pasiunea lui Daniel: noi facem de ceva timp înghețată, însă anul acesta ne extindem,” explică Paula.

Prăjituri franțuzești și torturi geometrice cu poveste

Dulce ne-a obișnuit cu tot ce e mai nou pe piață și anul acesta la mare căutare sunt prăjiturile franțuzești, multi-stratificate, cu mousse-uri de ciocolată, cafea, caramel și fructe sau inserție din piure de fructe, adevărate bijuterii culinare ce vă așteaptă să le încercați! În materie de torturi de nuntă, în 2017 Paula recomandă pe cele geometrice (hexagonale, pătrate), torturile geoda – care imită cristelele de rocă, făcute din zaharuri cu textură cristalizată, torturile botanice, floralscape – cu flori de zahăr – torturile marmorate sau cu foiță de aur. “Se poartă torturile mari, cu monograme, citate preferate sau chiar inscripționate cu povestea mirilor,” a explicat Paula Lepădatu.
Pare ușor și frumos! Și pe alocuri și este! Norocoși? “Da, că ne-am cunoscut și că avem acest punct comun – bucătăria! Nici juristul și nici inginerul nu regretă alegerea făcută. Nu cred că ne-am fi dorit altceva! E o afacere în care încercăm să fim noi, pe care o urmărim zilnic și care ne aduce satisfacții,” spune Paula. E o poveste de succes a Galațiului și un exemplu de urmat, spunem noi!

 

Foto: Ţuţu Ionatan
www.tutuionatan.ro

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...