Breaking news:

Royal Pizza – All you need is love and … pizza!

Royal Pizza- o afacere de familie Royal Pizza este o...

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

De la Pietricica la Piedra – sau cum să câştigi din construcţii în secolul 21

- reclama -spot_img
1
(1)

Bogdan Olaru are, la numai 24 de ani, o experienţă în antreprenoriat de invidiat! A studiat în Elveţia, la College du Leman – International School – Geneva, apoi şi-a desăvârşit studiile la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Când a terminat facultatea, nu a trait liniştit pe banii lui papa, ci a devenit administrator al afacerii familiei: un business cu 50 de angajaţi, care s-a transformat şi a crescut, timp de 20 de ani, structurându-se în jurul unui depozit de materiale. “Nu mi-a fost uşor: era afacerea construită de tata de la zero, devenită deja un brand, toţi ştiau de Pietricica. Aveam 50 de angajaţi pe care trebuia să îi plătesc, o mulţime de clienţi, marfă de livrat şi un parc auto în grijă. Am beneficiat de experienţa tatălui, iar perioada a fost una de ucenicie, fundamentală aş zice, pentru ceea ce a urmat”, mărturiseşte Bogdan. S-a desprins de firma tatălui, pentru că a vrut să-şi demonstreze că poate. Şi a putut: în 2015, cu bani împrumutaţi, a deschis la Galaţi magazinul Diego, situat în locul Reprezentanţei Peugeot, la parterul Hotelului Moldova de pe Bulevadrul Coşbuc. “Spaţiul e al nostru acum, am cumpărat, am renovat, cele trei etaje arată spectaculos,” explică Bogdan, care are în grijă şi Hotelul ce se numeşte Jolie.

Secretul succesului: muncă, muncă şi iar muncă

Ca să pună pe picioare magazinul Diego – o franciză ungurească cu produse de top în amenajări interioare: parchet, draperii, covoare şi mochete, Bogdan a muncit zi şi noapte: a instruit angajaţii, s-a ocupat de livrări şi comenzi, a verificat personal ca marfa să fie de calitate bună. Acum, Diego e un nume în oraş! Clienţii sunt serviţi cu o cafea în timp ce primesc sfaturi bune şi nu pleacă acasă fără un catalog cu produse, pentru a se putea sfătui cu membrii familiei. “Am returnat împrumutul şi, după un an, m-am extins. Am deschis un magazin Diego şi la Focşani, cu o suprafaţă de două ori mai mare decât cel de la Galaţi. Ca să îl ridic, m-am mutat timp de trei luni acolo, am dormit, efectiv, în sediul firmei, undeva, într-o cămăruţă, la etaj. Cum totul merge bine, Bogdan Olaru vrea să se extindă cu franciza pe toată zona Moldovei.

Piedra – brandul propriu

Aşchia nu sare departe de trunchi, aşa că afacerea lui Bogdan este tot în domeniul construcţiilor: are în lucru o Fabrică de acoperiş, în spatele Depozitului Metro, dotată cu utilaje performante, capabilă să producă acoperiş din ţiglă metalică (rulouri de tablă vopsită, importate din Cehia şi Polonia şi prelucrate la Galaţi). Piedra, căci aşa se va numi, va fi o afacere de familie şi îşi va deschide porţile în curând! Bogdan e un norocos: spune că e nevoie de bani să îţi pui ideile în practică, şi el i-a avut. Apoi mai spune că a fost educat să fie determinat şi să muncească în mod constant. “Nu am grija zilei de mâine, însă am responsabilitatea angajaţilor care depind de deciziile pe care le iau. Celor ca mine, care doresc să înceapă o afacere le spun să îşi aleagă un mentor, să înveţe de la oamenii mai experimentaţi decât ei şi apoi să pornească la drum.”

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

1 / 5. voturi: 1

ai citit?

One Beauty Clinic – frumusețe la superlativ!

One Beauty Clinic - soluții inovative și rapide One Beauty...

Dacă îți place, e creată la EtigE Couture, în Galați!

EtigE Couture - croitorie și design Pentru cei care spun...

Al doilea restaurant NOODLZ deschis la Shopping City Galați

A doua locație NOODLZ A doua locație NOODLZ s-a deschis...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...