Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Dieta cu un conţinut scăzut de carbohidraţi bună împotriva depresiei

Psihiatrii consideră că dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, bogate în grăsimi de calitate, pot atenua depresia şi tulburarea bipolară.

După părerea specialiştilor Natur House, rezultatele testelor sunt destul de concludente şi arată o legătură între o dietă echilibrată şi sănătatea mintală. Cercetările în acest domeniu sunt relativ noi, de doar câţiva ani, dar au adus dovezi convingătoare ale legăturii dintre ceea ce mâncăm şi cum ne simţim.

Eficientă împotriva îngrășării

Dieta cu conţinut redus de carbohidraţi şi bogată în grăsimi de calitate s-a dovedit deja că este eficientă în reducerea rapidă a greutăţii, gestionarea epilepsiei, inversarea diabetului de tip 2 şi chiar în lupta cu cancerul. Dar această dietă poate atenua depresia şi tulburarea bipolară.

Pacienţi care s-au tratat pentru a pierde în greutate cu o dietă de acest fel au constatat cu surprindere o îmbunătățire a stării de spirit. A fost ca un văl ridicat de pe ochi şi viaţa a arătat cu totul altfel.

Dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi menţin stabil nivelul de zahăr din sânge şi previn poftele alimentare, ceea ce ajută la claritatea mentală şi stimulează starea de spirit. Dispar acele vârfuri de zahăr din sânge care duc la modificări ale dispoziţiei, inflamaţii şi creşteri în greutate.

Consumul de grăsimi de calitate, cum sunt uleiul de măsline extra-virgin, carnea de vită crescută cu iarbă, untul şi avocado, are calităţi neuroprotectoare puternice, poate preveni demenţa, ADHD, Alzheimer.

Carbohidrații aduc multe boli

Oamenii au avut în 98% din istoria lor o dietă săracă în carbohidraţi. Patru decenii de dietă cu conţinut scăzut în grăsimi şi crescut în carbohidraţi a dus la acest val uriaş de boli de inima, diabet zaharat, obezitate, Alzheimer.

Chiar şi mici vârfuri ale concentraţiei de zahăr în sânge duc la creşterea riscului de Alzheimer. Există o legatură între consumul de zahăr şi mâncare procesată din timpul sarcinii a mamei și problemele de comportament şi sănătate mintală ale copilului ei la vârsta de 5 ani.

Nu este clar mecanismul prin care dieta este legată de sănătatea mintală. Poate fi şi invers, anumite probleme de dispoziţie schimbă ceea ce alegem să mâncăm. Este o stradă cu două sensuri ceea ce se întâmplă în intestin şi ceea ce se întâmplă în creier.

Mâncarea este un medicament. Se poate schimba ceea ce genele decid prin alimentele pe care le consumăm.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine în această perioadă, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.
Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.
Toate consultațiile sunt gratuite. Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...