Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  ai citit...?

  Excursii pe Dunăre și petreceri private pe ambarcațiunile „Barba Yani”

  „Barba Yani” Experiențe noi pe luciul apei, distracție alături de...

  Alege un decor plin de farmec la noul restaurant Beluga Events

  Evenimentul perfect la care visezi merită un decor pe...

  Magazinul 4F te așteaptă din 29 iulie la Brăila Mall

  4F îți oferă echipament sportiv de performanță și îmbrăcăminte...

  - reclama -spot_img
  5
  (2)

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea aminteşte de semnarea, în anul 1994, la Sofia, a convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului.

  Gălățenii și brăilenii sunt aşteptaţi până duminică inclusiv la Brăila Mall să parcurgă un traseu simbolic dedicat frumuseţilor Dunării, periplu de-a lungul căruia are loc o expoziţie de fotografii, semnate de artistul fotograf Simona Andrei.

  „Ne petrecem viețile lângă Dunăre. Fericiți sau triști, pașii ne poartă către malul ei. Apele ei tulburi, cu valuri moi – spinări de pești fantastici – ne hipnotizează și uite așa, ne lăsăm gândurile, în voie, să plutească o dată cu Dunărea.

  Mă hrănesc din spiritul ei. Din mirosul ei de mâl și plante. Din valurile ei care bat, ascunse, noaptea, în maluri. O trec iar și iar, se spune că ți se iartă câte șapte păcate cand treci o apă. Nu am voce să o cânt, dar o fotografiez. Cu smerenie, timiditate…dar și cu obsesie pătimașă. Nu sunt două valuri la fel, nu sunt două asfințituri la fel. Mă face să-i vânezi fiecare culoare, fiecare mișcare…mă trezesc pierdută în miliardele ei de nunațe.

  Dunărea noastră cea de toate zilele…este rugăciunea mea, eu, cea care stă pe malurile ei și îi așteaptă miracolele.”

  ––––––––

  Simona Andrei fotografiază din 2008. Născută în 1977 la Brăila, atracția pentru Dunăre s-a înfiripat încă din copilărie. Vacanțele la Sulina, în vizită la bunicii paterni, nu au făcut decât să consolideze această fascinație, pe care continuă să o transpună în imagini. Autoare a șase expoziții personale, participând la expoziții colective și saloane naționale și internaționale de fotografie, Simona declară că fotografia este un stil de viață, pasiune/meserie de la care nu se iese la pensie. Este o aventură, pe care Simona ne invită să o trăim cu intensitate, fie ca fotograf sau privitor, în fiecare moment, până la sfârșit.

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  5 / 5. voturi: 2