Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Festivalul Gulliver – Teatru pentru toată familia!

Eduard Şişu, directorul Teatrului Gulliver

A crescut, e deja un tânăr cu ambiții, care și-a dovedit maturitatea, și care dorește să dea ceva la schimb comunității! Festivalul Gulliver, căci despre el e vorba, ajuns deja la a XXV-a ediție, și-a propus să devină un fenomen național și internațional. Timp de o săptămână, în intervalul 15-20 mai 2017, vom avea, la Galați, un adevărat regal de teatru, pentru copii, în prima parte a zilei și pentru toată familia, spre seară. În total, 26 de spectacole, asezonate cu lansări de carte, expoziții, dar și ateliere în aer liber, cu păpușari și magicieni, vor reaminti gălățenilor și brăilenilor, de vârsta de aur! În cele șase zile de festival, la Dramatic vor fi câte trei spectacole dedicate copiilor, dimineața, atât la Sala Mare, cât și la Studio, și două de la ora 18,00, pentru adulți și adolescenți, unul la sala Studio, celălalt în sala Mare. Cum directorul Teatrului promite, în premieră, și posibilitatea de a cumpăra bilete online, spectatorii sunt așteptați în număr cât mai mare!

Spectacole pentru toate gusturile

Sunt invitate trupe de teatru din Israel, Germania, Spania, Ucraina, Bulgaria, dar și păpușari de la UNATC București, din Cluj Napoca, Ploiești, Sibiu, Târgoviște, Baia Mare, Iași, Oradea și, bineînțeles, Galați.

Încercăm, de ceva timp, să încetățenim ideea de teatru pentru toată familia.

Vedem, la spectacole, că micuțul e însoțit de doi, trei adulți, care se bucură la rândul lor, de piesă. Așa că am gândit și anul acesta un program pentru toată gusturile și promitem o sărbătoare a teatrului. Vom avea <<Pisica verde>>, un spectacol cum nu prea a fost la Galați, semnat Bobi Pricop, numai pentru adolescenți. Apoi, am adus în Festival un spectacol de umbre (Teatrul Delight din Ucraina), unul de magie, un spectacol de baloane – Bagheta magică București cu <<Aventuri în Bubleland>>”, a precizat Eduard Șișu, directorul Teatrului Gulliver. Ultimile trei seri vor fi dedicate adulților: sunt invitați Marcel Iureș și George Mihăiță, cu un Moromete modern al celor de la Teatrul ACT, ”Păi, despre ce vorbim noi aici, domnule!?”, apoi va urca pe scenă Teatrul Metropolis cu “A douăsprezecea noapte”, iar în ultima seară, gălățeni vor putea să îi revadă pe Ștefan Bănică JR., Emilia Popescu, Valentin Teodosiu, în “La Pulce (Puricele în ureche).“

Frumoasa și bestia în Festival

În Festival, Trupa de la Galați va participa la ediția din acest an, cu noua premieră, Frumoasa și bestia, un spectacol în regia lui Cristian Pepino. “Nu ne e frică de concurență, noi ne vom face treaba. E o competiție din care toată lumea câștigă. Însă, trebuie să ne apărăm Marele Premiu, câștigat anul trecut cu spectacolul <<Cenușăreasa>>”, a declarat Eduard Șișu.

Ateliere și demonstrații outdoor

Și asta nu e tot: dacă e frumos afară, în Grădina Publică, în fiecare după amiază, vor fi ateliere de creație, modelaj în plastilină sau nisip colorat, spectacole outdoor cu păpuși, vor fi clowni, oameni pe picioroange și multe baloane, astfel încât să se vadă că Galațiul e în sărbătoare. “Ne dorim ca oamenii să primească cu bucurie festivalul, care a devenit deja un brand și e tot mai cunoscut și căutat la nivel național și internațional”, explică Eduard Șișu.

Spectacole pentru copii foarte mici

Pe viitor, Gulliver pregătește spectacole pentru copiii foarte mici (1-4 ani): mai scurte, nonverbale, cu multă muzică și interactive, care s-ar putea derula chiar în paralel cu cele pentru adulți. “E un concept nou, vom colabora cu o regizoare din București. Ne dorim ca cei care vor să vină la teatru la o piesă a colegilor de la Dramatic, să își lase copilul, timp de câteva ore, la sala Studio, pe mâna noastră. Sunt piese cu două personaje și un instrument, iar muzica va fi semnată de Eugen Dan Drăgoi,” a explicat Eduard Șișu.

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...