Breaking news:

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul Galați, amenajat în Pădurea Gârboavele. Valoarea investiției a fost de peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene obținute prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, în cadrul unui amplu proiect transfrontalier, implementat alături de parteneri din raionul Cantemir (Republica Moldova), orașul Kutaisi (Republica Georgia), județul Constanța și orașul Vilkovo (Ucraina).

“Este primul parc de aventură din județul Galați. Au fost amenajate 15 trasee, cu zeci și zeci de jocuri. La inaugurarea Parcului de Aventură au participat și mai mulți copii aflați în grija Direcției de Protecția Copilului, precum și un grup de ucraineni, fiind și primii care au testat traseele de aventură.

De asemenea, în Parcul de Aventură există și două tiroliene, de 150 și 180 de metri lungime.

Astfel, gălățenii și nu numai, vor avea parte de multă adrenalină, distracție, bună dispoziție și relaxare în aer liber.

Mai mult, vom amenaja în perioada următoare și drumul până la acest parc de aventură, constructorul fiind deja desemnat.

În acest moment, Pădurea Gârboavele a devenit un excelent loc de petrecere a timpului liber alături de întreaga familie – fie la un picnic, fie în Parcul de Aventură, la ZOO sau la Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifică. Astfel, sunt: 4 trasee Mov (cele mai ușoare), 3 trasee Galbene, 3 trasee Verzi, 2 trasee Albastre, 2 trasee Roșii și un traseu Negru (cel mai greu). Fiecare participant primește un echipament de securitate, care trebuie folosit în permanență pentru siguranţă, parcul având 120 de astfel de echipamente, pentru copii și adulți. Limitele de vârstă, înălțime și greutate (maximum 100 de kg) sunt afișate la începutul fiecărui traseu.

Parcul de Aventură va fi deschis de miercuri și până duminică (luni și marți va fi închis), între orele 10:00-20:00.
Tarifele sunt următoarele:
– miercuri și joi – 25 lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți, pentru o perioadă de 3 ore
– vineri, sâmbătă și duminică – 30 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru o perioadă de 3 ore
– pentru fiecare oră suplimentară se va plăti 15 lei (miercuri și joi) sau 20 de lei (vineri-duminică).

De asemenea, până la finalizarea licitației privind noile trasee de transport din județul Galați, în care este inclus și un traseu către Pădurea Gârboavele, un operator privat va efectua sâmbăta și duminica, din oră în oră, curse către și dinspre Pădurea Gârboavele.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 4

ai citit?

E.DE.PORC., o experiență reală a gustului

E ... de porc să nu știi ce experiențe...

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă,...

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face...