Breaking news:

Informaţii interesante despre poluare

Poluarea este una dintre principalele probleme cu care se confruntă omenirea la momentul acesta. Întâlnim poluarea în aer, apă și pământ, dar sunt multe informații și date pe care încă nu le cunoaștem. Iată mai jos câteva dintre acestea:

Reciclarea unei singure sticle de plastic ar economisi atâta energie cât să ţină un bec de 60W aprins timp de 6 ore.

84% din tot gunoiul menajer generat de o familie poate fi reciclat.

Pungile de plastic şi alte deşeuri din acest material, aruncate în ocean duc la moartea a 1,000,000 de fiinţe marine anual.

Cei 17 copaci salvaţi prin reciclarea unei tone de hârtie pot absorbi aproximativ 115 kg de dioxid de carbon din aer pe an.

Producerea unei tone de ziare necesita tăierea a 24 de copaci.

Se estimează că 4,5 trilioane de mucuri de ţigară ajung în natură în fiecare an. Fiecare dintre acestea dispar în 2 ani, însă conţin chimicale periculoase care afectează solul atunci când se descompun.

Procesul de reciclare a hârtiei generează cu 73% mai puţină poluare decât producerea hârtiei din materie primă.

Sticlele din plastic nu se biodegradeaza complet niciodată. Ele se descompun în granule care sunt mâncate de diverse vietăţi ca peşti, păsări sau viermi şi rămân în stomacul loc până când acestea mor.

Dacă o familie obişnuită ar recicla toate recipientele din sticla folosite timp de un an, energia economisită ar putea alimenta televizorul lor circa 100 de ore.

Un monitor PC lăsat aprins toată noaptea foloseşte energia electrică suficientă pentru a imprima cu laser 800 de pagini A4.

O singură doza de aluminiu reciclată, economiseşte destulă energie cât să asigure funcţionarea unui televizor pentru 3 ore.

70% din suprafaţa Pământului este acoperită cu apă, însă numai 0,036% este potabilă.

Hârtia are nevoie de aproximativ 5 ani pentru a se biodegrada, iar un produs secundar al acestui proces este metanul, un puternic gaz cu efect de seră, ce reţine în atmosferă de 21 de ori mai multă căldură decât dioxidul de carbon.

Dacă am înlocui jumătate din totalul becurilor obişnuite cu becuri cu consum redus de energie, am diminua dioxidul de carbon provenit din iluminat cu 42,4 milioane de tone pe an, adică 36%.

Dacă am deconecta computerele de acasă atunci când nu le folosim, am reduce impactul lor în materie de CO2 cu 8,3 milioane de tone pe an – sau 50%.

Dacă ne-am conduce maşinile cu 32 km mai puţin pe săptămână am putea reduce emisiile de CO2 ale acestora cu 107 milioane de tone pe an – o scădere de 9%.

Dacă am îmbunătăţi eficienta maşinilor cu 2 km pe litru de benzină, le-am reduce emisiile de CO2 cu 239 milioane de tone pe an – o scădere de 20%.

Sursa foto: www.pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

G Danube Boutique Hotel din Brăila: Priveliște la Dunăre și confort premium!

Indiferent unde ne poartă drumurile, există câteva lucruri esențiale...

Divani & Sofa’ a deschis la Galați un showroom de 440 de mp

Divani & Sofa’, un nume important pe piața mobilierului...

Stil și confort pentru vacanța ta! Shopping la Brăila Mall

După zile întregi, poate chiar săptămâni de planificare pentru...

Nou la Brăila Mall: MoneyGold – servicii variate, soluții rapide și eficiente!

O nouă experiență de cumpărături, un nou punct de...
Articolul precedent
Articolul următor