Breaking news:

Instalații-manifest de artă contemporană, realizate din plastic reciclat, expuse la Shopping City Galați pentru a marca Ziua Dunării

Artista Monica Turcu a propus două lucrări realizate din plastic reciclat pentru a trage un semnal de alarmă în privința nivelului de poluare a apelor Dunării

 

Galați, 29 iunie 2021 – Pentru a marca Ziua Dunării (29 iunie), Shopping City Galați a invitat-o pe artista gălățeancă, Monica Turcu, să creeze două opere de artă contemporană inedite, realizate din plastic reciclat. Acestea evidențiază impactul negativ al deșeurilor asupra apei Dunării și asupra calității vieții gălățenilor. Instalațiile-manifest ale artistei invită la o mai bună conștientizare a legăturii dintre om și natură și trag un semnal de alarmă cu privire la impactul uman negativ vizibil în prezent și cu urmări pentru generațiile viitoare.

Cele două lucrări-manifest, intitulate Câmp cu flamingo roz și Plastic Fish, alături de instalații anteriorare ale artistei, reliefează interesul acesteia pentru experimental și post-conceptual, instalațiile ei explorând transpunerea discursului activist și social în interpretări neo-avangardiste și postmoderne. Instalațiile vor putea fi văzute pe galeria comercială din Shopping City Galați până pe 4 iulie.

Manifestul vine în completarea campaniei Natura unui Mulțumesc, un demers ambițios de încurajare a colectării selective a deșeurilor din 20 de centre comerciale, demarat de NEPI Rockcastle în noiembrie 2020. Campania are drept scop crearea infrastructurii pentru colectarea selectivă pe spațiile comune (galerii comerciale și food-courts) și educarea publicului pentru colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea plasticului și a risipei alimentare.

Despre artista Monica Turcu

Monica Turcu este un artist vizual emergent, recunoscută atât pe plan național, cât și internațional. Interesul pentru arta contemporană, probitatea conceptuală și dovada relevanței pe actuala scenă artistică sunt reflectate de numeroasele premii și distincții obținute de-a lungul carierei. Artista a activat în zona artelor performative și teatrului, prin activitatea scenografică întreprinsă în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și Teatrul Independent „Social Act Theater”, Galați.

#ResponsiblyTogether

Toate proiectele de responsabilitate socială ale grupului NEPI Rockcastle la nivel regional, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună), platforma de responsabilitate socială a grupului. „Responsabili, Împreună” reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu pentru dezvoltarea și susținerea comunităților și reunește toate inițiativele dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului.

Mai multe detalii și informații despre inițiativele și strategia de sustenabilitate ale grupului NEPI Rockcastle sunt disponibile în raportul anual de sustenabilitate, publicat pe website-ul companiei:

https://nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2021/05/NEPI-Rockcastle_Sustainability-Report-2020.pdf

Măsuri sporite de protecție în mall

Shopping City Galați controlează traficul respectând recomandările autorităților: masca de protecție este obligatoriu a fi purtată de către toți angajații și clienții, iar centrul comercial a implementat un sistem pentru verificarea temperaturii la intrare și asigură distanțarea socială recomandată de autorități pentru un shopping responsabil și în siguranță. De asemenea, centrul comercial garantează distanțarea pentru a evita crearea de aglomerări în zonele de trafic intens cum ar fi: lifturi, scări rulante, zonă food-court, cozi la bancomate, intrări în mall.

Puteți urmări toate evenimentele și proiectele Shopping City Galați pe site, pe pagina de Facebook și cea de Instagram.

Despre Shopping City Galați

Shopping City Galați este cel mai mare centru comercial din municipiul Galați și oferă o experienţă completă de cumpărături şi divertisment, adresându-se unui public dinamic, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie, creativitate și de distracție. Situat pe Bulevardul George Cosbuc, nr. 251, centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 48.000 de metri pătraţi care găzduiește branduri de prestigiu international, cât și local: Altex, Animax, Benvenuti, BSB, C&A, Carrefour, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, Intersport, Kendra, Lee Cooper, LEVIs, KFC, Sephora, Penti, Douglas, Marionnaud, New Yorker, Office Shoes, Noriel, Orange, Tezyo, Sabon, Sensiblu, Smyk, US Polo Assn., Yves Rocher, Cinema City, Starbucks, Pizza Hut, Reserved, Stradivarius, Bershka, Cropp, Sinsay.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Cum transformi manichiura într-o operă de artă cu nuanțele vedetă ale sezonului?

Când ți-ai privit vreodată unghiile ca pe o posibilă...

Cât este darul de nuntă în 2024?

În câteva luni începe sezonul de nunți, iar portofelele...

Pornește în aventura imaginației din Țara Minunilor de la Cofetăria DANA

Ce crezi că se întâmplă atunci când bucuria gustului...

Ordinea corectă de aplicare a produselor de skincare

Ți s-a întâmplat să investești într-un produs de îngrijire...

Make-up și strălucire la Blush Beauty by Giulia!

Pentru multe femei, machiajul a devenit o parte integrantă...