Breaking news:

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

L’éclair by Selena

1850, Lyon – de atunci datează cea mai veche mențiune a acestui desert rafinat, în formă alungită, făcut din aluat, umplut cu crema fină de vanilie și uns cu glazură de ciocolată. Practic, eclerul așa cum îl știm noi a fost definit de ‘Chambers English Dictionary’ abia în 1988: “o prăjitură lunguiață ca formă și scurtă ca durată.“ Asta pentru că în franceză, “éclair” înseamnă fulger. Unii susțin că denumirea arată viteza cu care dispare din farfurie, alții pretind că termenul face referire la glazura lucioasă. Prima rețetă de éclair apare în Boston Cooking School Cook Book by Mrs D.A Lincoln, publicată în 1884.

În zilele noastre, maeștrii patiseri reinterpretează constant acest desert, creând o mulțime de combinații sofisticate. Este și cazul echipei Cofetăriei Selena, care și-au propus să aducă la Galați cel puțin 20 sortimente de éclair, făcute după rețete proprii. Astfel, în cofetăria situată pe strada Regiment 11 Siret, vei găsi eclere clasice, dar și cu fistic, cu fructe de pădure, cu mascarpone, caramel sărat, ciocolată și fructul pasiunii. Tot aici veți avea avea ocazia să comandații eclere personalizate, cu numele companiei, a sărbătoritului sau cu diverse modele. Pe lângă această “revoluție franceză” cofetăria L’éclair by Selena îți va încânta simțurile cu prăjituri clasice și primește comenzi de torturi și candy bar-uri pentru orice eveniment.

Selena este o afacere de familie, începută în urmă cu 10 ani, dintr-o pasiune. Laboratorul principal se află la Liești, iar eclerele sunt un brand binecunoscut, mii de astfel de delicii fiind livrate zilnic în tot județul. În urmă cu trei ani, Selena a deschis un punct de lucru și la Galați, de unde împarte clienților bucurii dulci. Iar anul acesta, a deschis un concept nou, o cofetărie decorată cu bun gust și rafinament, de unde îți vor zâmbi din vitrine proaspete și delicioase prăjituri, franțuzești sau …autohtone. În plus, L’éclair by Selena se vrea a fi un minunat loc de zăbavă: aici intri, îți bei cafeaua cu un croissant, îți alegi sortimentul de pâine și savurezi o prăjitură, cu gustul de odinioară. Pentru că da, aici veți găsi și produse de patiserie, cozonaci, checuri și franțuzescul croissant. Cofetăria se vrea a fi o oază de răsfăț, în forfota orașului. “Am creat un loc unde aducem produse de calitate, proaspete și făcute din ingrediente atent selecționate, pentru toate gusturile,“ explică Selena Săcăleanu, managerul acestui proiect.

Așa că dacă vrei un desert bun, select și corect, care să încununeze o pauză revigorantă și binemeritată, L’éclair by Selena are tot ce îți trebuie. Trebuie doar să dai o fugă în Țiglina I, vizavi de Palatul de Justiție, lângă Pui la jar.
Vă așteptăm la L’éclair by Selena – locul unde eclerele stârnesc pasiuni…fulgerătoare!

Foto: Marian Marin

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...