Breaking news:

Muncă, perseverență și talent. Pe scurt: Ada Ștefănescu de la AdaDent Emergency

Femeia Fantastică e reală și trăiește în Galați!

A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie, specializarea Stomatologie, iar acum face în paralel un doctorat, un rezidențiat în Protetică Dentară și o nouă specializare în medicină (generală), pentru că își dorește să devină medic specialist în chirurgie oro-maxilo-facială. Asta în timp ce se pregătește să devină mamă și administrează un cabinet de urgențe stomatologice, deschis în urmă cu câțiva ani la Galați. Se numește Ada Ștefănescu și este asistent universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie, un produs veritabil al Universității “Dunărea de Jos” din Galați, care ajută, la rândul său, la formarea noilor generații de medici stomatologi în orașul de la Dunăre.

AdaDent Emergency

A fost la un pas să plece în Franța după absolvire, ba chiar făcuse toate demersurile pentru interviul preliminar, însă Prof. dr. Aurel Nechita, profesorul de suflet care a crezut în ea, a convins-o că poate face performanță și se poate realiza profesional și în România.

Câteva luni mai târziu, Ada a obținut, prin programul Start Up Smart 2.0, fonduri europene pentru primul cabinet din zonă – AdaDent Emergency – ce asigură și urgențe stomatologice pentru pacienți, apoi s-a înscris la doctorat și rezidențiat. “Drumul nu e niciodată ușor, nu regret că am rămas în Galați, îmi place nespus ce fac, chiar dacă de cele mai multe ori ajung acasă după ora 22,00, iar la 6,00 dimineața o iau de la capăt. Poți avea o carieră de succes, însă acest lucru se face cu multă muncă, cu răbdare și consecvență”, explică Ada.

Studenților le insuflă din pasiunea și corectitudinea sa, le spune să rămână curioși și informați, pentru că în această profesie apar în permanență tehnici noi, materiale performante, tehnologii inovative.

Lecții, perseverență și atuuri

Având ca model profesional pe tatăl său și moral pe mama sa, Ada le sugerează viitorilor doctori să fie realiști, să aibă răbdare și să își respecte pacienții. “Îmi sfătuiesc studenții să rămână credincioși principiilor lor, să fie buni profesioniști, să își facă treaba corect și abia apoi să urmărească partea financiară”. O femeie de carieră care vorbește calm și frumos despre alegeri, eșecuri care au devenit lecții, perseverență și atuuri pe care le-a folosit din plin și fără de care, mărturisește chiar  ea, nu ar fi ajuns aici.

La Clinica sa, situată în incinta clădirii VOX CENTER, vis-a-vis de Potcoava de Aur, Ada e dublată de un medic și două asistente și înconjurată în permanență de tineri curioși care doresc să învețe meserie.

“Avem medici foarte bine pregătiți, deoarece sunt <forțați> să se ocupe de o cazuistică mult mai complexă decât doctorii din străinătate. Se poate învăța oriunde, dacă există perseverență și ambiție, și oriunde se poate lucra cu oameni și pentru oameni”, susține Ada Ștefănescu.

Iar noi ne bucurăm că suntem mai bogați cu un profesionist școlit la Galați și rămas acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.8 / 5. voturi: 6

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...