Breaking news:

Natur House: Cum contribuie Vitamina D la pierderea în greutate?

Este binecunoscut faptul că Vitamina D este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă în organism, dar mai puțini dintre noi suntem conștienți și de modul cum influențează acumularea grăsimilor.

Vitamina D poate fi stocată în corpul uman o perioadă lungă de timp, însă ea se găsește, în mod natural, în extrem de puține alimente: pește gras, gălbenuș de ou, diverse plante, ciupercile. De aceea, de cele mai multe ori, în afara unei expuneri suficiente a corpului la soare, este recomandat aportul de suplimente de vitamina D.

Metabolizarea vitaminei D are loc în două etape, mai întâi în ficat, apoi în rinichi. Ea este implicată în reglarea mai multor procese biologice fundamentale: mecanismele celulare legate de sănătatea oaselor și a pielii, absorbția calciului și fosforului din intestin, controlul secreției de insulină, al funcției musculare și celei neuronale, susține imunitatea și asigură protecție împotriva cancerului.

Legătura între Vitamina D și grăsimi

Ce se întâmplă însă când nu ai suficientă Vitamina D circulantă în organismul tău? Semnalul biologic primit de organism este atunci când ești mai puțin expus la soare, fiind necesară încetinirea metabolismului și stocarea de grăsimi pentru a face față sezonului rece.
Mai mult de atât, stratul adipos acţionează ca un burete pentru vitamina D, care este liposolubilă (solubilă în grăsime).

Vitamina D contribuie la funcționarea corectă a mecanismului ce reglează sensibilitatea celulară la insulină, deoarece facilitează pătrunderea glucozei în celule și arderea acesteia pentru producerea de energie. Acest proces se numește sensibilitate celulară la insulină. Cu cât celulele sunt mai rezistente la insulină, cu atât caloriile ingerate au mai multe șanse de a se transforma în celule adipoase, arată un studiu recent.

De asemenea, un nivel scăzut de vitamina D în organism determină și un nivel mic de leptină în corp, avertizează același studiu. Leptina este un hormon care semnalează creierului că ne-am săturat după ce am mâncat. Când nivelul de leptină din organism este prea mic, nici creierul nu primește semnalul că suntem plini, iar pe fondul foamei continue se ajunge la exces de kilograme.

Fără suficientă vitamina D activă, calciul pe care îl luăm din alimentaţie nu se mai fixează. Pe lângă alte consecințe negative, un nivel scăzut de calciu duce și la creşterea de până la 5 ori a unei enzime (FAS – fatty acid synthase) care duce la transformarea caloriilor ingerate în grăsime.

Ȋn concluzie, mare atenție și la factorii ascunși care pun piedică eforturilor noastre de a lupta cu kilogramale în plus și grăsimea excesivă!

Apelează la consultul gratuit de la Natur House

Pentru sfaturi de specialitate, apelează fără ezitare la nutriționiștii de la Natur House.
Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...