Breaking news:

HIIT BODY REFORMER – pentru starea ta de bine!

Prezentă și în Galați de ceva vreme, Pilates Reformer...

Atelierul LUJO Design – Alege să trăiești elegant!

Povestea Atelierului haute couture LUJO Design din Brăila, de...

Natur House: Terapii alternative în recuperarea completă post-Covid

- reclama -spot_img
0
(0)

Chiar și o formă ușoară a bolii COVID 19 poate avea urmări mai mult sau mai puțin grave, pe termen lung. Pe lângă o alimentație adecvată, exerciții fizice sau odihnă corespunzătoare, în multe cazuri, în recuperarea completă post-COVID este nevoie de terapii alternative la care puteți apela după o evaluare din partea unui specialist.

Recuperare fizică

Dacă printre simptomele post-COVID se numără amorțeli în călcâie, în degete, pe gambe sau dureri care urcă, apoi, până în zona bazinului, soluția o reprezintă ședințe de fizioterapie și kinetoterapie. Acestea sunt indicate în cazul celor care au o capacitate funcțională redusă și/sau niveluri reduse de activitate fizică, pentru a-și crește treptat numărul activităților zilnice și mobilitatea fizică.

Masajul terapeutic poate îmbunătăți în mod vizibil starea acestor pacienți, cel mai important fiind să comunicați exact simptomele resimțite, pentru a primi tipul de masaj pentru ameliorarea acestora.

Refacerea plămânilor

Dacă a avut o formă mai gravă a bolii, călătoria unui pacient pentru recuperarea totală și redobândirea sănătății plămânilor poate fi mai lungă. Printre terapiile alternative la care puteți apela se numără:

Oxigenoterapie hiperbară – îmbunătățește încărcarea cu oxigen a aerului inspirat și, implicit, saturația cu oxigen a sângelui arterial, ameliorând nivelul de oxigenare a tuturor organelor.

Ozonoterapie – contribuie la îmbunătățirea livrării oxigenului către celulele corpului, îmbunătățește producerea de ATP (energie), stimulează activitatea antioxidantilor cheie și a oxidului nitric, care ameliorează circulația sanguină și modulează sistemul imunitar prin creșterea numărului anumitor citokine ce reduc inflamația și prin amplificarea capacității anticorpilor de a inactiva viruși.

Programe kinetice personalizate cu diferite tehnologii – urmăresc să antreneze și să îmbunătățească în primul rând funcția respiratorie, dezvoltând elasticitatea cutiei toracice și întărind mușchii respiratori.

Proceduri electroterapice – au efect antialgic, antiinflamator la nivel local și regional.

Aerosoli salini – cu ajutorul unui aparat special, asigurați o emisie controlată cu concentrație înaltă de aerosoli salini, ajutând la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii, prevenind apariția de noi infecții pulmonare și îmbunătățind vizibil calitatea somnului.

Reducerea stărilor de anxietate

Nu în ultimul rând, pentru a diminua stările de anxietate sau depresia ce se pot instaura în urma contactului cu această infecție, puteți apela la magnetoterapie, terapie cu aerosoli termali, masaj cu vapori de ozon sau la tehnici de yoga.

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

HIIT BODY REFORMER – pentru starea ta de bine!

Prezentă și în Galați de ceva vreme, Pilates Reformer...

Atelierul LUJO Design – Alege să trăiești elegant!

Povestea Atelierului haute couture LUJO Design din Brăila, de...

TOM TAILOR – un nou brand de fashion la Shopping City Galați

Poartă cu tine energia vibrantă a orașului și lasă-te...

Magazin de prezentare Askona în incinta Brăila Mall

Un somn odihnitor este unul dintre cei trei piloni...

Cafea cu dragoste și dragoste pentru cafea la Tucano Coffee din Shopping City Galați

Atunci când îți dorești o cafea desăvârșită, dar și...

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați – Agenda culturală

În noul spațiu cultural gălățean – Casa Artelor, miercuri,...