Summer înseamnă pentru gălățeni locul acela unde te răcorești după o plimbare ușoară pe Faleză. E restaurantul unde poți vedea show-uri de stand-up, meciurile importante sau poți face karaoke. Din 2017, însă, Summer își propune să te uimească: a angajat unul dintre bucătarii buni din Galați, care a ascultat chemarea Dunării și a rămas acasă, dorind să îți arate ce înseamnă experiența și pasiunea în ale gătitului! Summer trece printr-un proces de rebranding și te invită să te bucuri de experiențe culinare de neuitat!
Gustări pescărești ca în Deltă
La Summer poți încerca, de acum, zacusca de pește făcută în casă, icre, platou perscăresc, somon tartar sau crap marinat ca în Deltă. Rețetele sunt în întregime marca Chef Vali și vă garantăm că nu veți regreta. Meniul de pește continuă cu saramură cu mămăliguță, plachie de crap, somn prăjit, chefal la grătar, doradă sau somon la grătar, cu legume.
Meniu cu de toate pentru toți
Nu lipsesc salatele răcoroase, din care se remarcă, de departe, salata de andive cu nuci și gorgonzola, salata cu muschi de vită sau salata de somon. Fructele de mare sunt gătite cu grijă după rețete inedite: calamar umplut, tentacule calamar în sos roșu, midii Provencale, creveți la grătar. Pentru cei care mănâncă traditional, Chef Vali a pregătit din pui, vită și porc bucate gustoase, din care nu știi ce să alegi mai întâi. Recomandarea lui este să gustați, măcar o dată, coastele de porc barbaque, jambonul de porc copt și afumat după o rețetă proprie, cotlet de porc cu sos brizola (smântână, castraveți murați, mărar, usturoi), Tagliatta (mușchi de vită cu rucola, dulceață de vin roșu și parmesan), T-bone sau antricot de vită la grătar. Puiul e gătit și românește – la ceaun – și chinezește – cu urechi de lemn – în stil italian, Mexican sau coquelet barbaque.
La Summer mai găsești paste făcute în casă, berbecuț gătit în fel și chip, mix-grill-uri, dar și deserturi numai bune de savurat! Poți comanda tiramisu clasic sau cu fructe, lawa cake, cheese cake sau panna cotta.
“Îmi doresc să redau gălățenilor gustul corect, să-i învăț să comande mâncare naturală, să încerce preparate interesante și combinații inedite. Rețeta mea preferată e tagliatelle cu portocale în roșii confiate și proseco. Garantez că vă veți îndrăgosti pe loc!”, explică Chef Vali.
O experiență cât o viață de om!
Chef Vali, pe numele său Vali Enică, vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale. A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la oameni experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Ideile sale sunt rodul unui proces de inspirație. “Noaptea îmi vin cele mai bune rețete. Le vizualizez, iau pixul și scriu! Bucătăria e o armată. Eu sunt singurul bucătar din familie și am convingerea că bărbații pot găti mai bine decât femeile, pentru că nu se tem să inoveze. Femeile sunt mai conservatoare,” spune Chef Vali.
Mâncare bună și naturală, atmosferă estivală, evenimente inedite – e rețeta perfectă pentru o vară de vis la Summer! Iar noi zicem că merită încercat!