Breaking news:

Revista Urbania nr. 32

Când primăvara se îndreaptă spre vară este un moment...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

„Oscar și Tanti Roz”, premieră transmisă LIVE, vineri 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului

Teatrul din Buzunar Galați transmite LIVE astăzi, 27 martie, ora 20,00, de Ziua Mondială a Teatrului, premiera spectacolului „Oscar și Tanti Roz”. În acest context actual, în care umanitatea depășește momente teribile, povestea băiețelului de 10 ani afectat de o boală incurabilă capătă o putere de semnificație ieșită din comun.

Binecunoscutul text al scriitorului Éric-Emmanuel Schmitt este adaptat pentru scenă de regizorul reșițean Dan Mirea, care semnează și scenografia. Oscar este interpretat de Alessandra Spiridon, iar Tanti Roz de Isabela Oancea. Muzica originală aparține Anei Maria Oancea.

„Ceea ce veți viziona vineri seară se petrece în lumea lui Oscar, dar mesajul și lecția sa de viață sunt cu atât mai pregnante în acest context. Astfel, Oscar și Tanti Roz ne provoacă să ne întoarcem la reperele fundamentale. În aceste vremuri prin care trece omenirea, spectacolul devine un reper al valorilor spirituale”, declară regizorul Dan Mirea, care a început lucrul la premiera „Oscar și Tanti Roz” în urmă cu două luni.

Acesta vorbește și despre munca oamenilor din teatre în același context sensibil:

„Am găsit la Teatrul din Buzunar o implicare totală, o echipă de oameni care nu a dezertat. Care, în situația gravă unde se află momentan teatrul și omenirea, au continuat să se pună cu demnitate în slujba scenei și a profesiei lor. Ceea ce face echipa din Galați nu e doar nevoia de adaptare, ci e și o formă de respect pentru teatru. E mai ușor să te oprești și să aștepți ajutor, deci e cu atât mai lăudabil demersul lor de a propune spectatorilor o alternativă pentru echilibrare emoțională și spirituală.”

Spectacolul „Oscar și Tanti Roz” poate fi vizionat în siguranță, de acasă, în sistem live streaming, de către toți cei care au achiziționat un bilet de pe platforma EventBook.ro (https://eventbook.ro/theater/bilete-oscar-si-tanti-roz-galati).

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Importanța aplicării cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului

Crema cu factor de protecție solară sau SPF (Sunscreen...

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...