Breaking news:

Restaurantul „La Fenice”, o frumoasă nebunie toscană

Unele restaurante sunt căutate pentru mâncarea excelentă. În altele decorul atrage toate laudele. Sunt şi locaţii preferate pentru atmosferă sau revii pentru că te simți tratat regește. Altele atrag prin propria poveste…
Nu mai e un secret că, „La Fenice”, restaurantul cu specific italian de la Brăila, reușește să le îmbine frumos pe toate. Situat pe  Str. Călărașilor nr. 1, lângă Biserica Greacă, cu intrarea în Str. Rubinelor este, poate, mai spectaculos decât a fost vreodată.

Festin culinar: pasiune și talent

Cum intri, decorul cu porticuri și coloane te poartă direct pe străzile toscane. Iar muzica-n surdină îți pregătește simțurile pentru adevăratul festin culinar. Căci, dincolo de coloanele romane, de ritmul muzicii și de gesturile perfecte ale personalului binevoitor, începe a se țese o poveste nevăzută.

Aceasta se învârte în jurul lui Alessandro Bonamici, toscanul îndrăgostit definitiv de România, italianul pasionat până la cer și înapoi de arta culinară. De 14 ani încoace, Alessandro Bonamici își etalează cu generozitate, în acest colț de țară, talentul de-a găti. Și când te gândești că doar din întâmplare a aflat că e un fel de Zeu al focului. Era atunci când, în localul deschis pe meleagurile natale, a rămas fără colegii săi bucătari într-o seară cu zeci de comenzi. A gătit de unul singur și, la final, mesenii i-au oferit recunoașterea talentului prin aplauze frenetice…

Iar după ce a fost chelner de 5 stele la un mare hotel din Londra și după ce a încercat agricultura bio, Bonamici și-a găsit fericirea într-un loc numit „La Fenice”. Dovadă că, la fel ca și-n bucătărie, nici împlinirea-n viață nu se obține după o rețetă fixă. Și „Phoenix” (cum se traduce numele restaurantului) chiar e un simbol al vieții sale. De ce? Pentru că nu de puține ori a luat-o de la zero, prinzând puteri și renăscând ca pasărea mitologică. La fel i s-a întâmplat și la Brăila.

Secretele Italiei și amprenta personală

Nu ezita să-i cauți restaurantul și să-i cunoști povestea; nu ezita să deschizi cartea de meniu, să alegi gustul care te inspiră și să te lași purtat de „frumoasa nebunie” care va urma. Alessandro Bonamici și echipa sa de bucătari știu toate secretele bucătăriei italienești: simplitate, produsele de calitate, o preparare ușoară, în beneficiul sănătății, atenție la detalii și la ordinea în care adaugă ingredientele.

Că sunt „simplele” bruschette, că e una dintre cele 28 de sortimente de paste ori unul dintre cele 30 de feluri de pește, că e Risotto al Tartufo ori orginala Cremă mascarpone cu muguri de pin, à la Bonamici, totul e pregătit din ingrediente proaspete, alese chiar de bucătarul-șef sau comandate din Italia. Alte feluri delicioase, din bucătăria internațională, vin să satisfacă, în plus, exigențele celor care preferă varietatea.

Iar în tot acest joc incitant pentru papilele gustative, Bonamici își pune și amprenta personală: pasiune, creativitate, echilibrul între gusturi și dorința permanentă de autodepășire. Pe scurt, o frumoasă nebunie culinară numită „La Fenice”!

Foto: Bogdan Dimofte (Pixel-Pro)

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...