Ai între 18 și 63 de ani și cauți un loc de muncă decent și sigur? Ești empatic, hotărât, dornic să înveți lucruri noi și să te dezvolți? Atunci ești cursantul perfect pentru Școala îngrijitoarelor– un business nou în zona de sud est a României, inițiat de Suzana Snejana Raichici, o ardeleancă pe cinste. Situată pe strada Traian, la nr. 29, lângă Full House, Școala îngrijitoarelor se ocupă de formarea de personal și de plasarea acestuia, intermediind contracte de muncă în Germania și Austria. Cursurile acestei școli îți garantează un job bine plătit în domeniul îngrijirii bătrânilor și cunoștințe temeinice de limbă germană.
Cursuri atestate și diplome recunoscute
Școala propune cursanților ore de pregătire în vederea îngrijirii bătrânilor la domiciliu -acordare de prim ajutor, cursuri de nutriție, psihologie și tot ce trebuie pentru a deveni un asistent medical autorizat dar și cursuri de limbă germană. Cursurile au loc zilnic la sediul școlii și dorează două, trei luni, în funcție de interesul și priceperea celor interesați.
Cursurile se finalizează cu examene, iar cei care apelează la Școala îngrijitoarelor beneficiază de o diplomă de calificare profesională în meseria de îngrijitor bătrâni la domiciliu dar și de o diplomă de competențe lingvistice pentru limba germană nivel A1, A 2, recunoscută de M.E.N.
“La Școala îngrijitoarelor îi ajutăm pe oameni să deprindă cunoștințe necesare pentru viață. Suntem în zonă din 2014, am ajutat să se angajeze până acum peste 800 de gălățeni, brăileni și vrânceni dornici să ducă un trai mai bun. Am văzut că există o nevoie în piață și am încercat să intermediem un serviciu: sunt vârstnici care nu mai au pe nimeni și au nevoie de ajutor și sunt oameni care fie s-au pensionat, fie nu își găsesc de muncă în zonă, pe care am decis să îi școlim, apoi să îi plasăm acolo unde este nevoie.
Noi le oferim siguranță: contract pe perioadă nedeterminată, salariu sigur, posibilitatea să își vadă familiile regulat, posibilitatea co-asigurării celorlalți membri. În plus, cine dorește să renunțe, o poate face printr-un singur telefon. Sună la noi, scrie o cerere de renunțare și e liber să își folosească cunoștințele dobândite în alte moduri. De exemplu, cei care doresc să rămână în țară o pot face, lucrând în așezăminele de bătrâni pentru România sau la domiciliul acestora”, a explicat Suzana Snejana Raichici, director executiv al firmei.
Cine poate fi cursant?
Școala îngrijitoarelor caută femei care doresc să muncească și să ajute semenii, să învețe ceva nou și să se bucure de un trai decent. Însă, de-a lungul timpului la Școala îngrijitoarelor au fost școliți și bărbați. Alte calități necesare cursantului? Să fie empatic, responsabil, rapid, dornic de să se perfecționeze și să învețe continuu.
Școala îngrijitoarelor monitorizează contractele pe perioadă nedeterminată, colaborează cu Camera de Comerț din Austria și cu agenții autorizate din străinătate, care fac plasarea angajaților. Salariul minim este de 1800 de euro pe lună, plus cazare și masă, în sistem turnus: o lună acasă, o lună la muncă. Pentru întoarcerea în România se pune la dispoziție autocarul firmei.
Un detaliu important pentru cursanți: cei care oprează pentru serviciile Școlii îngrijitoarelor trebuie să știe că își pot co-asigura membri familiei și pot beneficia de alocația de stat pentru copii a țărilor unde aleg să muncească.
“Ne definește dorința de a-i ajuta atât pe cei vârstnici, cât și pe cei interesați de un trai decent, opțiunea unui job bine plătit, pe termen lung și siguranța unui contract respectat. Cerem și oferim seriozitate și, până acum, cine ne-a ales nu a regretat”, a precizat Suzana Snejana Raichici.