Breaking news:

Sofra Restaurant – The Real Turkish Experience

Cu toţii ştim că bucătăria turcească este una dintre cele mai vechi bucătării ale lumii, iar atunci când pășești într-un restaurant cu specific turcesc ai toate șansele să guști din preparate pe care le-au încercat chiar sultanii otomani. Bucătăria sultanului număra sute de bucătari care au perfecționat preparatele tradiționale turcești, pentru a satisface pretențiile sultanului, iar în acea perioadă au fost create sute de feluri de preparate culinare.

Carnea friptă cu diverse condimente, aperitive speciale, preparate lactate, deserturile delicioase și cafeaua aromată sunt doar câteva preparate pe care trebui să le încerci din bucătăria turcească.

În staţiunea Mamaia, există un loc magic unde gusturile autentice turcești se regăsesc în orice farfurie preparată de pasionații bucătari. Sofra Turkish, situat în incinta celebrului Hotel Oxford, este un restaurant cu o atmosferă liniştită şi relaxantă, care îmbină modernul cu mâncarea tradiţională turcească. Decorurile nu sunt cele tradiţionale turceşti, aşa cum ne-am aştepta, ci unele minimalisto-futuriste, dar care îi conferă un aer evident de autenticitate, transformând Restaurantul Sofra într-un local foarte primitor datorită ambianței create acolo.

Denumirea cuvântului ”Sofra” provine evident din limba turcă care înseamnă masă mică, circulară și foarte joasă, la care se mânca stând pe divan, exact așa cum procedau sultanii în perioada Imperiului Otoman.

Sofra Turkish Restaurant adună aromele şi savoarea bucătăriei turceşti într-un meniu foarte variat

La Sofra Turkish Restaurant se folosesc produse proaspete și atent selecţionate de o echipă de bucătari pasionaţi și exigenți atunci când e vorba de calitate superioară, propunând pentru pasionații de gastronomie și nu numai, savori cu influenţe mediteraneene şi orientale, toate preparate cu mult gust şi inovaţie.

Meniul de la Sofra Restaurant este o colecție vastă de gustări, pite umplute cu tot felul de bunătăți, supe, kebap, frigărui și alte specialități din carne.

Înainte să vă decideți asupra felului principal, este recomandat să cereți ospătarului să vă aducă platoul de mezeler ca să puteți să alegeți din gustările disponibile servite cu lipie caldă. Dacă vă plac ciorbele, este musai să încercați ciorba de linte. Dacă vă gândiți la felul doi, fanii celebrului kebap au motive de bucurie. Adana Kebap, Urfa Kebap, Sofra Special și multe alte sortimente speciale de kebab, alături de lipia turcească cu diverse sosuri și nu numai, te fac să rămâi cu gândul la ele chiar și după ce ajungi acasă. Să nu uităm și de alt preparat celebru: Lahmacun, sau pizza turcească cum mai spun unii, este o gustare foarte populară în Orientul Mijlociu ce conține o bază de aluat subțire, ovală, acoperită cu un amestec de carne tocată condimentată de miel sau vită, coaptă într-un cuptor încins.

Deserturi care te duc cu gândul la o vacanță exotică

Ca să fie tacâmul complet, veți rămâne uimiți de piesa de rezistență, și anume desertul. Nu trebuie să ratați delicioasa și însiropata baclava, cu gustul său binecunoscut din Turcia, însă puteți comanda și alte preparate dulci menite să vă uimească papilele gustative. Pentru că în fiecare preparat pe care îl vei servi la Sofra Restaurant ți se va dezvălui o experiență savuroasă a Turciei autentice!

Pasiunea pentru mâncarea bună, preparată cu ingrediente tradiţionale turcești, creativitatea şi efervescența echipei Sofra compun o viziune gastronomică unitară, făcând din Sofra Turkish Restaurant locaţia perfectă, pentru o cină, o întâlnire business, un eveniment festiv sau un un cocktail. Personalul de excepţie va avea grijă să vă îndrume spre cele mai bune alegeri culinare.

Descoperă și tu experiența Sofra și adună toate momentele frumoase în jurul meselor delicioase, pline de savoarea şi calităţile din culturile gastronomice orientale şi mediteraneene.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

5 / 5. voturi: 1

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...