Breaking news:

Horoscopul lunii decembrie 2022

Întâlniri festive, tradiții și termene limită Oricât de greu este...

Tot ce trebuie să știm pentru makeup-ul de sărbători

Află tendințele din acest sezon pentru petrecerea de Crăciun....

Le Marché – magazinul lui Moș Crăciun

Le Marché - pentru cadouri de neuitat Pentru cadouri speciale,...

Sfaturi Natur House: Cum îți asiguri o imunitate ridicată având grijă de flora intestinală

- reclama -spot_img
0
(0)

Flora intestinală, adică totalitatea bacteriilor din tractul gastro-intestinal, are un rol esențial în menținerea sănătății organismului uman. Cu o activitate metabolică extrem de complexă, echivalentă cu cea a unui organ aflat în interiorul altui organ, flora intenstinală nu este implicată doar în procesul de digestie și de asimilare a nutrienţilor, ci și în cel de întărire a sistemului imunitar.

Efectele benefice ale unei flori intestinale sănătoase

„Bacteriile bune”, numite și probiotice, intervin în păstrarea echilibrului florei, stimularea imunității la nivelul mucoasei intestinale, prevenirea colonizării cu organisme patogene care pot afecta echilibrul stomacului sau al intestinelor.

Flora intestinală intervine și în metabolizarea anumitor vitamine, precum vitamina K, biotina, acidul folic, vitamina B12 și tiamina.

Carbohidrații fermentativi, greu de digerat, adică fibrele, sunt descompuse de bacteriile benefice ale florei în lanțuri scurte de acizi grași.

Nu în ultimul rând, echilibrul florei intestinale poate preveni deficiența de lactază, enzima responsabilă cu hidroliza lactozei din lapte.

Mai mult decât atât, există cercetări care au confirmat impactul pe care îl are microflora asupra funcțiilor creierului când probioticele au modificat funcția cerebrală a participanților la anumite studii.

Pe de o parte, creierul trimite semnale intestinelor tale, de aceea stresul și alte emoții pot contribui la simptomele gastrointestinale. Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit un lucru uimitor, acela că este valabilă și relația inversă: mai exact, un dezechilibru al florei intestinale are efecte asupra funcțiilor creierului. Astfel, și intestinul poate trimite semnale organismului că ceva nu este regulă, de unde și apariția stresului, anxietății sau a altor efecte.

Cum păstrăm o floră echilibrată?

Există numeroşi factori care pot perturba nivelul bacteriilor la nivel intestinal: antibioticele, anticoncepţionalele, anumite boli digestive sau chiar stresul. Apar astfel dezechilibre majore, care se extind şi la sistemul de apărare al organismului împotriva bolilor sau la sistemul imunitar.

Aproape că nu există discuție despre refacerea sau păstrarea echilibrului florei intestinale în care să nu se facă referire la probiotice și prebiotice. Dacă probioticele sunt un anumit tip de bacterii favorabile florei intestinale, prebioticele sunt suportul propice dezvoltării acestora.

Pe lângă consumul frecvent de produse lactate naturale, în special de iaurt și kefir, sunt recomandate cerealele integrale, dar și ceapa, usturoiul, prazul, anghinarele, sparanghelul.

Produse Natur House recomandate

De asemenea, puteți ajuta flora intestinală apelând la produse recomandate de nutriționiști, pe care le găsiți și la Natur House: Mivinat Probiotic, Siropul Kilusan și plicurile de Levanat Transit sau Vadessa. Administrate după sfatul specialistului Natur House, acestea reprezintă un aport esențial de probiotice sau prebiotice care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea ajutând organismul să-și întărească, în mod natural și firesc, propriile arme: bacteriile bune care sunt, de fapt, cărămizi din propriul dumneavostră sistem imunitar.

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Tot ce trebuie să știm pentru makeup-ul de sărbători

Află tendințele din acest sezon pentru petrecerea de Crăciun....

Le Marché – magazinul lui Moș Crăciun

Le Marché - pentru cadouri de neuitat Pentru cadouri speciale,...

Sclipiri prețioase de la Maia Bijou

Finalul de an este timpul bucuriei neprețuite, al cadourilor,...

Enjoy Sushi – o nouă experiență culinară la Shopping City Galați

Cu toții prețuim momentele de răsfăț, iar plăcerea de...

AliDent Dental Clinic – Ne place când zâmbești!

AliDent Dental Clinic este o nouă clinică stomatologică din...