Breaking news:

Sophia Antohi – dragoste pentru înțelepciune și pasiune pentru muzică

E o păpușă dulce, dar ambițioasă, care își lucrează vocea și câte patru ore pe zi, de cinci ori pe săptămână. E atât de îndrăgostită de cântec, încât nu simte oboseala și nu dorește să aibă preocupările unui copil de doar opt ani. Se numește Sophia Ioana Antohi, este din Galați și dragostea ei pentru înțelepciune s-a mutat și în sfera sunetelor. Cântă de când se știe, fără să moștenească pe cineva din familie. Și nu e de mirare că, având așa un talent și o mare voință, a reușit, în numai doi ani, de când participă la concursuri în țară și străinătate, să ia premii după premii. Premii care o motivează: vrea în 2018 să meargă la Vocea României Junior și în Dubai la un Festival Internațional. Premii care îi certifică valoarea: Sophia este de câțiva ani cursantă la „CrissMusic Canto School” Galaţi, unde lucrează cu mezzosoprana şi cântăreaţa de muzică uşoară Cristina Vasopol şi cu soţul său, tenorul Valentin Vasopol.

Muzică, muzică și nu doar muzică!

Sophia studiază pianul, face balet, dar și pictează la Centrul Cultural “Dunărea de Jos”. Îi place franceza, şi engleza. Este și elevă silioare la Colegiul Național “Costache Negri” din Galați. Întrebată când are timp să le facă pe toate, mama ridică din umeri: Sophia e un copil asumat. E atât de conștiincioasă încât nu merge la joacă până nu își termină treburile. Nu pierde timpul pe calculator, are câtiva prieteni și câteva animăluțe – două pisici, patru căței, un arici, un iepure și un peștișor – pe care le iubește. Are și un frate mai mare cu şapte ani, care îi pregătește negativele, îi printează textele și o susține la toate spectacolele.

Born to be a star!

Primul test cu public l-a susținut la 6 ani, în cadrul concursului “CrissMusic Festival”, ediția a III-a, în 2016. A luat atunci, la secțiunea pop românesc, premiul I al categoriei. Apoi a plecat la Bacău, la Festivalul internaţional ”Mărul de Aur”. S-a întors cu trofeul cel mare și cu o invitație de a participa la un festival de muzică tocmai în Armenia, la Erevan (The Fourth International “Championship of Caucasus 2017”) unde a concurat la două categorii: pop vocal și muzică clasică 6-9 ani și s-a întors în Galați cu Marele Trofeu! Au urmat concursurile organizare de Mihai Trăistariu, Liga Campionilor și Arca lui Noe, Festivalul de la Moinești, unde a câștigat detașat, dar și Festivalul Internațional “Mărul de Aur” de la Chișinău – de unde s-a întors cu Premiul I la categoria pop international, 7-9 ani și premiul I la categoria etno, 7-9 ani. Tot de peste Prut, Sophia a primit Trofeul Categoriei “Mărul de Aur” la muzică clasică și Trofeul categoriei “Mărul de aur” la pop românesc. A doua participare la CrissMusic Festival, ediția a VI-a i-a adus solistei Trofeul categoriei, la pop românesc, 8-10 ani, dar și Marele Trofeu la pop international. “Muzica e viața ei, iar CrissMusic e ca o familie. Muncesc – studiază anatomie și respirație, cântă și pop și muzică clasică – dar se și distrează. E aici de la patru ani și jumătate”, spune Monica, mama ei, care și-ar dori doar să oprească timpul pentru a se mai bucura de Sophia, până când aceasta va ajunge o mare stea.

Sophia Ioana Antohi nu e doar un copil talentat ci și o fetiță norocoasă, care și-a găsit drumul și a fost sprijinită să facă performanță. “Sophia este, în opinia mea, una dintre cele mai valoroase voci care au trecut pragul CrissMusic Canto School în cei 4 ani de activitate! Dotată cu o voce superbă, inteligență și un simț muzical de excepție, Sophia a înțeles foarte repede anumite elemente de tehnică vocală de canto clasic, deosebit de importante, care au ajutat-o să ajungă în top! Având o voință de fier și o ambiție pe măsură, Sophia parcurge cu pași repezi drumul către marea performanță, susținută fiind și de minunata ei familie! Sper din tot sufletul să ajungă cât mai sus posibil și să rămână alături de, îndrăznesc să spun, familia a doua – Crissmusic!” a declarat mentorul său, Valentin Vasopol. Iar noi trebuie să fim mândri că suntem contemporani cu ea și să îi ținem pumnii, pentru că sigur vom mai auzi de ea!

Foto: Bogdan Dimofte (www.bogdandimofte.ro)

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...