Primăvara și-a făcut simțită prezența, iar echipa Passage este nerăbdătoare să vă prezinte o specialitate pregătită pentru toate gusturile.
Adana Kebab
Un kebab foarte renumit în Turcia, denumit Adana Kebab își trage numele de la orașul Adana unde i se spunea kıyma (carne tocata). Constă, în principal, din carne tocată și condimentată, friptă deasupra jarului. Original, mâncarea este servită cu roșii și ardei la grătar, lipie, pătrunjel, lămâie, ridichi, frunze de salată verde și ceapă roșie, condimentată.
La Passage, Adana Kebab este la mare căutare tocmai datorită originalității sale și a gustului autentic.
Cum se prepară Adana Kebab?
Carnea tocată de vită se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, cu usturoiul dat prin presă, ouăle și condimentele. Astfel se va obține o compoziție asemănătoare celei pentru pârjoale.
Înainte de a găti kebap-ul, se vor forma bile de carne de mărimi egale, ca apoi shish-ul (un băț de frigăruie tradițională din bucătăria turcească) să treacă prin mijlocul bilei.
Astfel, carnea va putea fi modelată pe sish, în așa fel încât să se alungească și să se subțieze.
Urmează partea finală a acestei specialități. La Passage, carnea Adana Kebab nu se lasă să se prăjească bine pe o parte și apoi se întoarce, ci se întoarce destul de des. Cu grijă, bucătarii de la Passage nu lasă goluri în carne, și nici nu strâng de ea ca să rămână carnea doar pe o parte. Totul se face cu mare atenție și răbdare, pentru ca rezultatul final să fie de nota 10.
Împreună cu toate sosurile și salatele avute la dispoziție, Adana Kebab poate fi servit atât la lipie, cât și la farfurie.
V-am făcut curioși? La Passage vei mai putea alege din diversele sortimente de mâncare și cu siguranță nu vei regreta.
Enjoy your food and mood în toate cele patru colțuri ale orașului: Centru Potcoava, Țiglina I, Neacșu și Mall.