Breaking news:

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă,...

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

StoryLand, o poveste frumoasă pentru școlarii și preșcolarii din Galați

„Suntem o poveste și facem parte din ea”, așa îi place Alinei Golăeș, fondatoarea StoryLand, să înceapă povestea proiectului său de suflet, poate primul centru educațional de storytelling din România, cu sediul în Galați.

Ce este diferit la StoryLand?

StoryLand este mai mult decât un proiect dedicat artei de a spune povești. E o comunitate de dascăli și de părinți implicați, ce susțin educația prin povești pentru copiii cu vârste între 2 și 10 ani. Cu alte cuvinte, sunt dedicați ideii că cei mici pot crește autonom, devenind mai empatici și mai implicați în comunitate, datorită poveștilor.

Mamă de gemeni, Alina Golăeș, sufletul StoryLand, este profesor SuperTeach, educator Reggio Emilia și, mai ales, o mare iubitoare a basmelor și a pedagogiilor educaționale alternative.

Visul său exprimat pe când avea 4 ani – acela de a deveni educatoare – a prins contur 28 de ani mai târziu, într-un mod cu totul minunat, în acest loc special, numit StoryLand. Un loc născut prin multă determinare și pasiune, dar și datorită susținerii unei comunități minunate de părinți și educatori și care celebrează anul acesta 4 ani de la prima poveste împărtășită copiilor.

Grădiniță, After, Story Hub, Ateliere senzoriale, Aritmetică Mentală

Cei de la StoryLand știu că o poveste nu poate fi spusă oricum și oriunde, mai ales celor mici. Arta de a o împărtăși ține de limbajul verbal, dar și de gesturi, mimică, interpretare scenică, implicare emoțională. Și, nu în ultimul rând, de mediul unde e spusă. Iar în Casa StoryLand, o clădire frumoasă cu trei niveluri, săli luminoase, bibliotecă interactivă, spațiu de servit masa, copiii se bucură enorm și de curtea generoasă, plină de verdeață.

Aceasta a devenit locul perfect pentru activitățile interactive inspirate din pedagogiile alternative (Montessori, Regio Emilia, Step by step, Waldorf), pe care educatorii StoryLand Galați le pun în slujba storytelling-ului, în cadrul sistemului de grădiniță cu program scurt sau prelungit sau al celui de afterschool pentru școlari. Învățarea cu material concret, dincolo de abordarea din sistemul clasic bazat în principal pe transferul de informații, le oferă celor mici experiențe autentice.

Mai mult, la StoryLand, procesul didactic și formarea continuă se extind și asupra părinților și comunității, nu doar asupra educatorilor. Astfel, din toamnă, întreaga comunitate de părinți din Galați va avea acces la un program dedicat lor, Story Hub – un modul de ateliere de parenting, gândite special pentru a-i susține să crească frumos în procesul de educare al copiilor lor.

Tot din toamnă, echipa va inaugura și un nou centru SmartyKids, un program complementar de aritmetică mentală, dedicat copiilor. Un program ce va completa armonios suita de activități interactive oferite comunității gălățene, cum sunt, de exemplu, atelierele de weekend desfășurate împreună cu părinții, programele zilnice dedicate preșcolarilor, școlarilor și cele pentru părinți.

Pe aceeași linie de implicare în comunitate, echipa StoryLand s-a alăturat recent, cu mare bucurie, proiectului național de voluntariat „Dăruim comori”, prin care cele mai interesante povești ajung și la copiii din mediul rural.

O echipă de poveste

„Am regândit programa de grădiniță și pe cea pentru școlari, iar misiunea noastră este de a asigura copiilor și părinților accesul la o educație de calitate, prin puterea educativă a poveștilor. Iar adevărații creatori de conținut, educatorii StoryLand sunt, cum altfel?, de poveste! Și ne mândrim cu asta”, ne împărtășește Alina Golăeș, vorbind la superlativ despre echipa ce scrie zilnic, de 4 ani încoace, povestea frumoasă a StoryLand Galați.

O poveste în care sunteți bineveniți să vă alăturați din septembrie, într-un loc unde basmele, dar și visele celor mici prind viață de-a binelea!

FB: Centrul Educatioal StoryLand Galați
contact@storyland.ro, 0751 819 810
www.storyland.ro
Strada Săliște nr. 31, 800023 Galați

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

4.5 / 5. voturi: 16

ai citit?

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna...

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe...

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face...

PetVet Medical – un nou cabinet veterinar în Galați

PetVet Medical, un nou cabinet veterinar înființat la Galați,...

Braila Mall – Destinație de distracție

Ești gata de distracție? Hai la Brăila Mall! Vara este...